lördag 26 mars 2016

För välmåendet!?

Cannabis för eget bruk?
Inte i Sverige.
Om det är det enda sättet att slippa den kroniska smärta du lever med?
Inte i Sverige.
Om du bara odlar för ditt eget bruk?
Absolut inte i Sverige.

Finns det någon rättvisa i världen så frias Andreas Thorn från det han har gjort. Jag ser nämligen inga problem alls med att han har odlat cannabis och rökt den själv när han lever med kronisk smärta av sina ryggskador.
svt.se

Här ser ni min riktigt liberala ådra. Jag anser att Portugals modell för droger är den bästa och vill se en avkriminalisering av droger. I fall som Andreas borde det absolut inte vara ett problem för människor med den problematiken att lagligt röka på varje dag.
Det handlar om bruk och missbruk som jag ser det.

Innan jul var det ett program på P1 om en tjej som levde med någon annan form av smärta och enligt henne hjälpte inga mediciner utan cannabis var det enda som dämpade hennes besvär. Hon kunde dock inte göra det lagligt utan fick söka sig skumma kontakter för att få tag i den drog som gjorde att hon fungerade. Detta utsatte henne för fara och i en bra värld hade hon kunnat gå till apoteket och hämtat ut det hon behövde. Hon hade då sluppit att utsätta sig för några risker och samtidigt fått må bra. Vad är egentligen problemet?

Den som idag vill få tag i droger kommer hitta dem utan problem. En avkriminalisering och ett godkännande att använda vissa droger genom ett recept från en läkare borde vara helt ok i det Sverige jag vill se. Ingen ska behöva leva ett helt liv med kroniska smärtor för att det finns de som missbrukar. Skulle vi se det så borde inga tabletter eller några smärtstillande alls få säljas då allt kan missbrukas. Vi måste tro på den enskilde och i de fall det inte fungerar borde Portugals metod för att stävja och ta bort missbruket hjälpa dem betydligt bättre än ett fängelsestraff.

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/advokaten-smarre-sensation-om-andreas-thorn-frias