fredag 4 mars 2016

Trump ska bort.

Politiker i USA väntas nu skapa masskampanjer för att få bort Donald Trump ur rampljuset och som eventuell presidentkandidat. Precis som jag skrivit tidigare är det få saker jag är så ointresserad av som vem som vinner olika primärval i ett land där människors röster inte är lika mycket värda.

USA borde väl vara landet jag ser upp till då det har den status det har men så är det inte. Jag höll tummarna för Obama när det begav sig och deras syn på dödsstraffet är en av de saker som gör att jag anser landet vara skevt. Ett land där du är rädd för att visa dina sista siffror men där du får gå beväpnad och skjuta människor som befinner sig på din tomt.
Allemansrätten hade aldrig överlevt där.

Vissa saker är dock väldigt viktiga för mig. Demokratin är en av dem.
Allt som talar för demokratin säger att den person som får flest röster av folket, även om systemet är märkligt, ska vara deras representant. Sättet de nu behandlar Trumps väljare på ger mig starka paralleller till Sverige. Väljarna är korkade, förstår inte sitt bästa och de inser inte vilken katastrof han hade varit som president. Det är fullt möjligt att det är så men titta er då i spegeln och försök se varför det har blivit såhär.

Trump får röster av samma anledning som att riksdagen har fler partier nu än för tjugo år sedan. Det finns en uppfattning bland väljarna att de partier som satt inte gjort vad de skulle och därför lägger man sin röst på ett parti som lovar att ta hand om de problem folket ser. Partierna själv ser det uppenbarligen inte.
Att som parti, eller i detta fallet andra kandidater i samma parti, gå ut och påstå att väljarna är korkade och inte förstår sitt bästa måste dock vara bland det dummaste som finns.
Tror de verkligen att det ger Trump färre röster!?
Han kommer få ännu fler.

Trump är i svensk media väldigt kontroversiell.
Det är dock många år sedan jag lärde mig att svensk sanning inte alltid är den rätta. När svensk media visade bomberna som föll över Palestina visade BBC och CNN visserligen ungefär samma bilder men poängterade att den bom som flög västerut var resultatet av ett tiotal på det andra hållet. Det sades inte i svensk media. Detta har blivit lite bättre de senaste åren men är ändå inte samma som andra länders media. Vart ligger då sanningen?
Förmodligen någonstans mitt i.
En sak som är väldigt klar är dock denna: Sök på hans namn och se bilderna som kommer först. Det är den Trump media vill förmedla. En man med gester, grimaser, håret på sned och som är allmänt oseriös. Sök sedan på de andra kandidaterna. Det finns visserligen taskiga bilder på dem med men inte i samma utsträckning, enligt mig, som på Trump. Folket ser igenom detta.

Trump har uttalat sig väldigt märkligt men mig veterligen har svensk media inte berättat något av allt "omärkligt" han har sagt. Inte heller mycket om vad det är de andra kandidaterna vill eller inte vill. Jag må inte vara intresserad av detta men hör och ser nyheterna alla dagar och har i så fall missat det. Det måste dock vara så att han gör något rätt som får alla dessa röster och vinner alla dessa val.

Om motståndarna tror att de kommer vinna någonting på att idiotförklara Trump, hans väljare eller sympatisörer så tror de fel. Han kommer bara bli starkare och vill de vinna borde de förmodligen ta en andra titt i spegeln och komma fram till vilka fel de gjorde som har gett honom alla dessa människors förtroende.