söndag 6 mars 2016

Fruktansvärt!

Terroristgrupperna vet verkligen vad de gör när de förstör för dessa flickor. Efter att ha kidnappat dem, våldtagit dem och fått dem att föda sina barn stöter flickornas biologiska föräldrar bort dem. Jag bryr mig inte om av vilket skäl det gäller, om det är religiöst, kunskapsmässigt eller bara känslokallt. Hur kan man stöta bort sitt barn?
Hur kan man välja bort sitt barn när det behöver all stöttning i världen!?

Reportaget tar upp hur flickor som är bortrövade av Boko Haram blir bemötta när de, om de, kommer tillbaka och tänket påminner om Sverige för väldigt många år sedan. Flickorna anses nämligen var fruar trots att de i Sverige inte ens är byxmyndiga. Flickornas barn anses vara "Boko Harams" barn och stöts därför bort. Jag tänker på sättet som fanns förr om oäktingar.
Oäkting! Det är ett barn!

Jag är uppväxt med att allas barn är ens egna. Om man så träffar någon med tio barn med tio olika så är de exakt lika mycket värda och om vi hade delat oss och träffat någon med andra barn hade de behandlats på exakt samma sätt och getts exakt samma kärlek. Detsamma gäller barnen i framtiden. Träffar de någon som har barn så och, vad skulle det göra?

Bara tanken på att stöta bort sitt barn efter att ha blivit våldtagit är i Sverige väldigt främmande. Den som blivit våldtagen får tyvärr många gånger stå ut med en hel del men föräldrarna ska om några alltid stå på deras sida. Tanken att något här stöter bort sin femtonåring som blivit våldtagen och blivit tvingad att föda den personens barn är märklig.
Hade jag haft plats och pengar hade jag tagit hit dem allihop.
Alla dessa utstötta flickor vars barn aldrig kommer få en chans då de är "oäktingar" är hemsk.
Alla barn är lika mycket värda.

Tyvärr, på grund av allt elände som finns, får sådana här saker för lite uppmärksamhet. Alla vet om de 200 flickor som försvann men aldrig tidigare har det nämnts att flickorna själv sedan hålls ansvariga för det de har varit med om. Flickorna och deras barn.
Som jag ser det är det en form av levnadsmönster som finns runt dessa platser och så länge deras samhälle ser ut så kommer det aldrig bli någon förändring.

Reportaget visar nämligen tydligt att dessa flickor är dömda till utanförskap per automatik samma dag som de blir kidnappade. De 200 flickorna är alltså förlorade sedan första stund.
I en perfekt värld hade aldrig detta hänt. I en värld där hederstänket inte fick ta över hade flickorna fått en chans till ett nytt liv när de kom tillbaka till sina familjer.

Hur i hela världen kan man stöta bort sin dotter efter att de har genomgått detta?

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-fordes-bort-och-valdtogs-av-boko-haram