lördag 5 mars 2016

Ponera..

..att det parti längst högerut smygfilmats i flera veckor. Flera ledande politiker inom detta parti berättar framför en synlig kamera om alla människors lika värde men när kameran inte längre är synlig lär de sina sympatisörer hur de ska slå sina barn för att det inte ska synas, berättar att kvinnan är mindre värd än mannen och att om en kvinna blir utsatt för någonting ska de inte gå till polisen utan vända sig till detta parti så kommer de hjälpa till att ordna problemet.
Kan ni se nyhetsrubrikerna?
All media på detta?
Tänk er hela Sverige och övriga länders reaktioner för de hade inte låtit vänta på sig. Partiledaren hade fått springa gatlopp och hade trots ihärdiga försök att berätta att detta är enskilda människors uttalanden, ändå fått stå till svars för vad som sagts.
fyen.dk

Danska TV har gjort en serie som heter "Moskéerna bakom slöjan".
Det första anmärkningsvärda är att statlig media gjort detta!
Framför en dold kamera i flera olika moskéer får de höra prat om sharia.
De får höra att barn som inte vill be ska bestraffas med slag så att det inte ska synas men så att det känns. Föräldrarna får dock inte använda kniv, dunka dem i väggen eller bryta deras ben.
De får höra att kvinnor och män inte ska beblandas, inte arbeta ihop och om en kvinna blir misshandlad eller tvingad till sex av sin man ska hon inte gå till polisen utan till deras egen krets och imamen.
De får veta att en kvinna som är otrogen bör stenas till döds.
Framför kameran som de vet om betonar imamen istället vikten av att följa dansk lag.

Ser någon parallellen?
Skillnaden är den att detta inte uppmärksammats avsevärt i svensk media. P1 hade denna snutt igår. SVT har inte nämnt det vad jag har sett. Varför?
2012 gjordes en liknande undersökning som TV2 i Danmark nu gjort men den tystades snabbt ner. Resultaten då var desamma som i denna. Samma svar som reportrarna nu fick i moskéerna i Danmark fick de i Sverige för fyra år sedan. Tror någon på en förändring?
Just det, alla är ju inte såhär!
Nej, jag tror inte heller att alla är såhär och det jag vill belysa är skillnaden i svensk medierapportering. Det görs skillnad! Hade dessa avslöjanden gällt ett parti istället för en religion hade media gjort sitt bästa för att sänka dem men nu handlar det om religion vilket betyder att man istället trippar fram på tå. Någon kan ju bli upprörd, arg eller beskylla alla för detta!

Danska politiker är överens om att detta nu räcker. De har kämpat i generationer för jämställdhet mellan könen och dessa imamer gör allt för att motverka det och bevara sina medeltidsfasoner istället.

I P1 diskuteras detta och den mest intressanta frågeställningen som ställs är denna:
Varför är det så tyst från alla muslimer i denna fråga?
Svaret blir att de måste ta ställning för båda sidor. De utpekade moskéerna har tagit avstånd men annars är det nämligen helt tyst och gör då den jämförelsen med något annat. Uttalandena som finns anses vara "väldigt försiktiga". Märkligt.
Om jag blev anklagad för något som jag absolut inte ansåg vara rätt hade jag sett till att höja min röst, inte stått tyst precis som om jag hade en kniv mot strupen.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/682628?programid=1637
Lyssna mellan 13:45-23:30 för att höra reportaget.