måndag 21 mars 2016

Segregationen är påbörjad.

Ett jämlikt Sverige där allas människovärde sätts primärt.
Feminister och ett parti som F! växte sig starka genom att påpeka vikten av kvinnans roll i samhället och jag förundras dagligen över tystnaden som har blivit ett lock över den svenska debatten.
Kriget står mellan feminism och rasism.
Säg något ont om invandringen och de könsroller den för med sig så är du rasist.
Samtidigt ska du dock stå för jämlikhet!
Kvinnan kan!
Mannen behövs verkligen inte mer än till reproduktion för kvinnan klarar allt.
För mig handlar det inte om att man kan eller inte kan allt för varenda människa är olik den andra För mig handlar det dock om att vi ska ha samma rättigheter oavsett kön, ålder eller bakgrund.

Kvinnorna som invandrat till Sverige och talar högt förfäras nu över att Sverige börjar gå ett sekulärt samhälle till mötes och vad möts de av?
Jo, tystnad från de flesta och från övriga åsikter om att de på något sätt är rasister eller icke representativa för alla invandrade kvinnor. De svenskfödda kvinnorna vet nämligen bättre hur de har haft det och då ska vi inte ens tala om de fruktansvärda vita männen som påstår sig vilja dessa personers bästa. I vissa sammanhang ska man alltså lyssna på invandrade kvinnor men i andra inte.
expressen.se

Faktum kvarstår dock. Sveriges badhus har börjat förändra sina öppettider till det sämre. Istället för att porta eller stänga ute några få män kommer nu nämligen alla män i Sverige få lida för att några av de som valt att komma till Sverige inte förstår skillnaderna mellan dessa länder. I Sverige rör man inte en kvinna och speciellt inte en flicka i ett badhus.
Nej, just det. Såhär har det alltid varit!
Eller hur?
Jag må vara ful. Mina vänner med.
De som under min uppväxt någon gång varit med om detta är nämligen, i mitt minne, inga. Vännerna som känner att jag säger fel får gärna motbevisa mig. Visst har det varit tjafs i duschen på gympan men det var inte utstuderat. Visst var det spännande att det bakom dörren var någon naken och visst kom det speglar under dörrarna men det anser jag vara "normalt". Det gick nämligen inte längre.
Det var inte så att vi, åtminstone inte jag, var rädd för att bli tafsad på, sexuellt trakasserad eller våldtagen på ett badhus. Det har jag i princip inte hört talas om förrän det senaste året.
Varför har det då blivit så?
Varför går man dessa män till mötes genom att ändra tiderna?

Som jag ser det är detta början på ett långvarigt problem Sverige står inför. Vad ska bli sekulärt näst? Nu ska inte män och kvinnor få bada ihop längre enbart på grund av könet och att vissa män inte klarar av att hålla sina fingrar i styr. Kan alla andra män hjälpa detta?
Vad kommer sen?
Skolan? Bussresor? Affärer?
Vi kanske ska påbörja ett rassamhälle byggt på etnicitet likt USA hade det förr?
En tid för människor som inte tror på någon Gud, de som tror på Buddha eller Kristus?
En för mörka människor, asiatiska eller vita?

Nej, lösningen måste vara att helt enkelt plocka bort de människor som beter sig illa oavsett vilken grupp de kommer från. I mina ögon är det nämligen att utsätta människor för fara att inte göra det och för mig betyder det inte rasism att ta bort en viss människa från badhuset.
Rasismen blir för mig att alla andra ska tvingas in i ett förfärligt samhälle som speglas av en fruktansvärt förnedrande kvinnosyn när vi under så många år har arbetat för motsatsen.

Absolut nej till delade badtider, busstider, skoltider, kyrkotider.
Ja till ett jämlikt samhälle som plockar bort förövare istället för offer.


http://www.expressen.se/kvallsposten/politikerns-protest-mot-uppdelade-badtider/