lördag 25 januari 2014

Barn mobbas inom sporten.

Jag ber om ursäkt men jag är inte förvånad. Jag är inte förvånad att barn kränks inom ett område där alla måste vara bäst. Där ingen duger och inte får spela om de inte är tillräckligt bra.
Inom musiken händer inte detta. Inom en orkester behövs alla lika mycket och ingen är bättre än någon annan. Alla är lika.

Jag har aldrig varit någon sportmänniska och det är ingen hemlighet. Jag tycker det är jättekul att Mjällby AIF ligger i allsvenskan och jag tycker det är bra att idrottsföreningarna finns för många av de barn som kanske hamnat på avvägar annars. Jag tycker dock inte det är bra när barn sorteras efter hur bra de är för tidig. Vid en viss tid förstår jag att de måste men inte redan i åtta-nioårsåldern.
kurser.se
Barn är man bara en gång och kränkningar från andra barn kan forma resten av livet. Då pratar vi inte ens om när vuxna kränker barn. Många gånger tror jag dessutom det är föräldrarna som ställer till det utan att vara medvetna om det själv.

Barn gör inte som man säger utan som de vuxna gör.

Kränker de vuxna när de tittar på tv?
När de ser en match live?
Om de gör det, hur tror de att deras barn ska kunna bete sig annorlunda?

För mig handlar detta väldigt mycket om föräldrarnas ansvar. Det måste vara så att föräldrarna är den yttersta grenen som måste se till att deras barn sköter sig och det är inget de ska komma på över natten. Barnen ska lära sig från tidig ålder att alla människor är lika mycket värda och att alla ska behandlas med respekt. Jag är fullt medveten om att det inte bara är barn till en viss kategori föräldrar som har ett visst beteende men för att ändå trampa på några tår säger min erfarenhet mig att det många gånger är de som är lite "finare" som har barn som inte kan detta med allmänt hyfs. De är helt enkelt bortskämda och vana vid att föräldrarna håller med dem.
De är vana vid att någon ser upp till dem och låter dem bete sig som de vill.
Absolut ingen regel men det är vad mina år i skolan visat mig även om det inte alltid är så.

När jag gick i skolan och det blev brännboll valde läraren två personer som sen fick välja lag. Schysst. Såhär ska inte en lärare göra och jag har aldrig jobbat så. Det fanns inget som var värre än att alltid se samma klasskompisar stå kvar till sist och hoppas på att de skulle bli valda.

Jag hoppas verkligen på att det kommer bli förbättringar men med tanke på det elittänk som finns inom idrotten är jag tacksam över alternativet som heter musik. Dit är alla välkomna.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/manga-barn-kranks-inom-idrotten