onsdag 8 januari 2014

Syriens offer.

Tårarna sprutar efter en halv sekund. Jag är rätt känslig men vissa saker är mycket känsligare än andra. På nyheterna igår kväll visade de filmer på barn från Syrien. Barn som inte har gjort något mer än att födas i fel land. Där ligger de utmärglade, döende och utom hopp för att vuxna människor inte kan acceptera att alla inte tycker och tänker precis som dem. Som anser att de har rätt så mycket att de inte bryr sig om vilka som kommer i vägen.
Enligt nyheterna är den nya taktiken att svälta ut rebeller.
Rebellerna svälter förmodligen men barnen har det tio gånger värre för de är så små att de inte klarar det. För att se bilder på så utmärglade barn och ungdomar är det lättast att söka på Förintelsen.
Det är totalt fruktansvärt.

svd.se
Hade jag inte haft barnen hade jag tagit min tandborste, mitt VISA och mitt pass och åkt. Jag hade åkt ner för att försöka göra någonting för att åtminstone hjälpa någon. Stackars stackars barn.

Det sägs att många bäckar små.. och en av få organisationer jag litar på är UNICEF. Där kan man välja mellan att hjälpa ett specifikt barn, bli världsförälder eller att helt enkelt köpa av deras produkter som de sedan använder där det behövs.
På detta sätt kan man skänka så mycket, eller lite, man vill.
På så sätt kan alla gör något även om en inte kan göra allt.

expressen.se
För 432 kronor kan du rena upp till 50 000 liter med vatten för att barn inte ska bli sjuka. För 54 kronor kan du hjälpa några med myggnät så att de slipper malaria. Har du ett företag eller väldigt mycket pengar kan du köpa en jeep för att få fram förnodenheterna.
Det finns alltid något just du kan göra!
Känner du att du vill göra ännu mer går det att utan problem starta en egen insamling till facebook. Samtidigt kan du se på Unicefs hemsida hur mycket pengarna räcker till.

Det är helt sjukt att människor kan bli så hjärntvättade att de inte klarar att se skillnad mellan religion, politik och vad för hemskheter det kan stå för. Vad en del människor kan göra för makt och många gånger då i någon Guds namn. Det är människor och främst barn som dör, som lider och som inte längre får stanna i detta livet. De dör för att vuxna människor inte klarar att se styrkan i skillnader. Styrkan i att alla inte tänker likadant. Styrkan i att alla fåglar i skogen inte sjunger vackert.
Jag önskar att 2014 blir det år då det inte längre ska gå att finna barn som svälter eller lider.

Tänk att ditt barn skriker av hunger men ändå kan du inget göra.
Den ångesten kan alla föräldrar känna.
Gör något du med!