fredag 10 januari 2014

Jämställdhet viktigast av allt..?

Jag är ett offer. Uppenbart, då jag väljer att vara hemma med barnen istället för att jobba dygnet runt. Jag lider så fruktansvärt av att inte komma ut och gå till mitt jobb som jag mår dåligt av. Jag tjänar dessutom mindre på grund av att jag är hemma med barnen. Vilken fälla jag sitter i.
Jag är ironisk om någon missade det.

Schyman och Bolund tycker att jämställdheten backar och att kvinnor får det sämre.
Varför mäts allt i pengar? Fi som ska vara ett parti för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Varför anser de att det viktigaste i livet mäts i pengar?

Jag är kapitalist men tänker ytterst sällan så. Jag värderar istället min tid i pengar. Jag jobbar en del, pluggar och jobbar många gånger obekväma tider men det primära i mitt liv är barnen. Jag "förlorar" mycket pengar på att vara hemma några dagar i veckan men varför ser ingen till vad man vinner?

renewmeg.se
Vi får förhoppningsvis barn som är trygga i sig själv och sedermera i samhället så att de blir bra samhällsmedborgare. Jag älskar barnen och finner stor glädje i att få se dem varje dag. Jag får se deras hinder, prövningar, försök och de gånger de sen lyckas. Jag får se så mycket som min man inte får se för att han jobbar. Jag ångrar mig inte en sekund.
Ok. Min pension blir sämre men helt ärligt.
Jag kanske inte lever när det är dags att gå i pension och utöver det har jag inga planer alls på att helt gå hem. Jag vet att det är lång tid men jag är inte intresserad av att någonsin sluta jobba helt och fullt. Jag vill jobba litegrann.

Schyman och Bolund beskyller alliansen för alla problem och jag tänker inte ens ta i det för jag tycker de har så fel. I mina ögon är mannen och kvinnan inte exakt likadana och kommer aldrig bli. Det finns en anledning till varför kvinnor väljer att vara hemma mer än fäderna och jag tror inte att det enbart handlar om pengar. Tid är pengar. Tid är värdefullt och ska användas till det viktigaste; familjen. Jag bryr mig inte om den tid jag är hemma med barnen förstör min pension eller mitt
eventuella lönelyft. Jag bryr mig bara om vad som ska vara bäst för dem.

Jag väljer att se det såhär istället:
Stackars män!
De får visserligen lite mer i lön men de får inte träffa sina barn så mycket som kvinnan. De missar stora delar av barnens uppväxt för att sitt på ett jobb de kanske inte trivs med, för att familjen ska ha fin villa, hund och utlandssemestrar och nya bilar.
Familjen är viktigast och jag lider med männen som missar sina barns uppväxt för den kommer aldrig åter.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/fi-mp-jamstalldheten-gar-bakat