fredag 3 januari 2014

Kvinnans rätt att välja liv!

Jag tänker många gånger att vissa saker var bättre förr och det var de säkert. Andra är det helt klart inte och jag tycker det är mycket oroande att det drar så konservativa vindar inom vissa ämnen. Spaniens röstfiske inför valet är igång och ett av de nya försöken är nu att ändra landets nya abortlagar för att mer passa den konservativa katolska kyrkan.

Egentligen skulle en förändring inte innebära så mycket enligt artikelförfattaren, mer än att den som vill genomgå en abort kan få vänta tre till fyra veckor längre för att genomföra den om ändringen går igenom. Vem är lagen då till för?
Det kan helt omöjligt vara varken för kvinnan eller embryots bästa.
Röster?
Skrämmande om det är så att man vinner röster på ett sådant stenålderstänk.

Jag är inte för en helt oreglerad abort och tycker inte att det ska vara fritt till födelseögonblicket. Jag tycker inte heller att det ska backas tillbaka till det ögonblick spermien möter ägget utan jag anser att de lagar har idag är alldeles utmärkta.

vasabladet.fi
Inte helt förvånande är det främst män som för fram detta både i Spanien och på andra ställen där denna fråga är aktuell. På något sätt verkar det som om dessa personer tror att en kvinna studsar in till läkaren och begär en abort med ett stort leende på läpparna. Det är inte så lätt som många tror och för mig är det skrämmande okunskap att ens fundera på att sänka de gränser som finns.
Om Spanien nu tänker försvåra för de som vill utföra en abort och gå tillbaka till de gränser som fanns tidigare, vilka är den då för?
Kvinnan ska med lagändringen lida i nästan en månad till vilket gör att det blir krångligare att genomföra aborten. Är det då för henne bästa?
Eller anser de att det är för embryots bästa?
För mig är det inte ett liv i den bemärkelsen och med den tro jag har om reinkarnation är det bättre att avsluta det som inte är önskat snarast möjligt så att det får chansen att börja om.
Vilket barn mår bra av att komma oönskat till världen?

Jag är medveten om att det finns de som utnyttjar detta med abort och det är tragiskt. Jag vet att det finns de som gör abort efter abort utan att bry sig. Jag vet även att det trots att det är fruktansvärt med alla dessa aborter är ett bättre alternativ än att dessa barn föds för att sedan, i många fall, tas om hand av någon annan än den biologiska mamman och pappan. Barnet kommer alltid undra var det kommer ifrån och varför det inte kan bo med de biologiska föräldrarna.

För mig är det självklart att det ska vara som i Sverige och jag önskar att det var likadant i alla länder. Det pratas ofta om jämlikheten mellan könen men för mig betyder det ingenting här för valet om du vill behålla ditt möjligtvis blivande barn eller inte, ska bestämmas av dig som kvinna och inte en medelålders man med anhängare i ett konservativt parti.
Barn ska komma efterlängtade till världen och inte på grund av att någon annan bestämt att det ska bli ännu jobbigare för dessa kvinnor att ta de beslut de tampas med.
De flesta har garanterat en bra anledning till det beslut, oavsett vilket, de kommer fram till.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/spanskt-rostfiske-med-aborter_8854842.svd