måndag 13 januari 2014

Värt att dö för?

Svälter tills homoäktenskap förbjuds igen. Så säger en amerikanskt före detta senatorskandidat om att homosexuella får lov att vigas i Utah.
Vad är problemet?

Om den jag älskar är grön med rosa prickar, kommer från Mars och lever på luft. Och? Älskar man någon gör man det villkorslöst. Om den jag älskar då råkar vara kvinna, precis som jag själv. Skulle det vara ett problem? Nej. Inte för mig.
För mig är det precis tvärtom.
Så länge någon är lycklig och mår bra, tror jag även omgivningen gör det.
Jag är uppfostrad med att jag får välja vem jag vill leva med och även om det förmodligen inte är enbart ess jag träffat har ingen någonsin sagt åt mig att jag inte får träffa dem. Det har varit mitt val. Hade jag kommit hem med en annan kvinna hade min familj lyckönskat mig och hoppats att jag skulle få leva lycklig med henne. Hade det spelat någon roll?
Vad som händer när dörrarna stängs behöver ingen annan bry sig om.
Om det är två män eller två kvinnor som vill gifta sig, och?
Är det någon annans problem?
Varför skulle någon annan få lägga sig i vem någon annan väljer att önska evig kärlek till?

dn.se
”Jag kan inte stå tyst och inte göra något medan ondskan slår rot i mitt hem. En del saker är värda att offra hälsan och till och med livet för”, skriver Meacham på sin blogg säger artikeln.

Jag hatar ingen och skulle inte önska livet ur någon men detta är förmodligen bland det absolut dummaste jag någonsin läst. Varför i hela världen skulle denne man ha så stora problem med att andra människor väljer att leva lyckliga så att han ska svälta ihjäl sig?
Vad är hans problem?
Hur konservativ man än är måste man se till att demokratin är det viktigaste.
Har lagen gått igenom har den och jag är glad för alla de homosexuella som nu kan få lova sitt livs kärlek evig trohet. Jag är lycklig för dem!
Det är inte alla som hittar sin stora kärlek.

Jag hoppas Meacham vaknar upp ur sin tillfälliga koma och förstår att han inte ska bestämma över vem andra personer i hans delstat ska leva med. Det är upp till var och en och påstår han att det är emot Guds vilja kanske det är dags för honom att ta sig en funderare över var han har fått det ifrån. Gud, om denne finns, älskar garanterat alla människor precis så som de är och låter alla välja sin egen väg i livet.

För mig är det självklart att alla får välja sin kärlek själv.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/hungerstrejkar-for-att-fa-bort-lag-om-homoaktenskap
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fritt-fram-for-homoaktenskap-i-utah_8850280.svd