lördag 11 januari 2014

Sveriges Mästerkock.. kokerska..?

Katastrof! Årets domarupplaga av Sveriges Mästerkock innehåller.. just det! NOLL kvinnor! Inte en enda kvinnlig mästerkock fanns det att få tag i till Morbergs plats nu när han inte skulle vara med längre. Istället ska vi bli tvingade att titta på ytterligare en man!
En till man i ett redan mansdominerat program!
Ytterligare en man på tv!

Jag blir så trött!
Ok, kalla dig feminist.
Ok, stå för jämlikhet.
MEN. Vad är viktigast i livet?
Min prioritering är först och främst barnen och familjen. Efter det kommer eventuella jobb oavsett vilka de är. Det kan ju vara så att andra kvinnor tänker likadant och prioriterar annat än att få vara med i tv. Det kan vara så att det inte är det viktigaste i livet för alla.

recept.nu
Jag älskar matlagningsprogram och har mer eller mindre följt Mästerkocken även om jag helst ser Mr Ramsey med sina raseriutbrott. Jag tycker de som är med är duktiga men jämför man med barnen i det amerikanska barnmästerkocken hade de förmodligen slagit även Mannerström på fingrarna så drivna som de är. I årets upplaga finns det tre personer jag gillar och det bygger inte på deras matlagning, för den har jag ingen möjlighet att smaka på, utan på deras personlighet. En så ödmjuk människa som Ala har nog aldrig varit med tidigare så jag hoppas på henne, Ali eller Lenny och det av samma anledning. De är uppenbart duktiga då de har tagit sig så långt och de är alla ödmjuka inför sin uppgift.
Jag älskar att laga mat och hade kunnat göra det dygnet runt.
Jag har alltid varit pjåkig, även om det de sista åren blivit bättre, så jag har alltid helst gjort all mat själv. Jag älskar att testa att göra olika rätter och gillar att experimentera.

Om jag hade kommit med i programmet, vilket aldrig kommer hända, hade jag då brytt mig om vad det var för domare? Nej. Lika lite som jag bryr mig om vilken religion de har, var de är uppväxta, vilket parti de röstar på eller vilket utseende de har, bryr jag mig om det är en man eller kvinna. Det är för mig helt meningslöst att diskutera. Spelar det någon roll?
För mig gör det inte det.
Jag anser inte att någons kompetens sitter i könet utan hoppas och tror att de domare som är med klarar sin uppgift galant trots att de är en uppsättning Y-kromosomer. En helt meningslös och tramsig debatt om jag får säga vad jag tycker.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18152431.ab