fredag 17 januari 2014

NSA vakar över oss alla..

Storebror ser dig. Inte bara dina sms, dina samtal, dina missade samtal, vilket nät du använder, vart du reser.. listan kan göras väldigt lång. NSA övervakar uppenbarligen allt.

Jag tror på den enskilde människan och på alla människors inneboende godhet och är i grunden emot övervakning. Min erfarenhet säger dock att de med all sannolikhet inte kollar alla de tar in information på utan helt enkelt använder det för mer övergripande saker.
Detta stör inte mig.

De får gärna kolla all min information och vad jag gör. Det spelar ingen roll.
Det jag ser som bra i detta är att jag hoppas på att det kan användas till forskning för att hjälpa mänskligheten. Med exakt vad vet jag inte.
eureporter.co
Jag hoppas dock på att det används i kampen mot terrorism och för mig gör det inget om informationen används vid brott. Tänk om det kan vara så att de kan gå in och kolla någons mobilnät vid en viss tidpunkt när någon har blivit mördad, jättebra!

Vi i Sverige har väldigt hög integritet. Att bete sig svenskt är att vara tyst, tillbakadragen, knyta handen i fickan och helst sitta hemma själv för att se precis det du själv vill se. Jag är inte speciellt svensk i mig. Jag kan vara allt ovan men tror inte jag skulle beskrivas som en tyst och tillbakadragen person utan tvärtom. Jag älskar att umgås med andra människor och använder hela kroppen när jag talar. Jag är för det mesta väldigt öppen med allt jag gör och företar mig för jag ser inte något problem i att alla vet vem jag är. Det är för mig ett sätt att vara ärlig.
Vill någon kolla mig, gör det.

Om jag hade fått bestämma hade vi vänt våra register i Sverige. Organdonationsregistret och Tobiasregistret hade blivit obligatoriskt när man blev svensk medborgare eller var nyfödd. De hade för min del kunnat ta blodprov på alla nyfödda för att ha till blod och DNA-register. Vill man inte vara med kan man gå ur. Jag tror att det hade hjälpt väldigt många men jag kan redan nu se protesterna som hade kommit mot dessa register. Tänk dock vilken lättnad det hade blivit för alla olösta brott. Tänk hur enkelt det kunde bli att fånga en våldtäktsman. Tänk vad enkelt det kunde blivit för alla de människor som är i behov av ett organ, benmärg eller blod.

NSA övervakar oss. Ok, övervaka mig. Ni har min tillåtelse för jag gör inget jag inte får.
Jag tror att alla med rent mjöl i påsen kan vara lugna och jag har hört ytterst få klaga när de gripit människor som planerat terroristbrott på grund av denna och liknande övervakning.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/nsa-overvakar-200-miljoner-sms-varje-dag