tisdag 31 juli 2012

Slöja i polisuniformen

Vissa saker tycker jag går till överdrift. När jag sökt till polisen har de frågat mig om jag som aktiv Moderat som polis skulle kunna skydda vänsterdemonstranter. Mitt svar är självklart ja för för mig är alla människor lika värda. Jag kunde skyddat vem som. Jag kan se utanför det fältet. För mig spelar inte religion, hudfärg eller läggning roll. Det är helt oviktigt. Jag får kallas vad jag vill men när jag då hör nyheterna häromdagen och ser att det nu håller på att designas olika sorters huvudbonader till polisuniformerna. Jag får ett totalt spel. Jag får inte ett spel för att jag tycker det är fel att vara polis och tro på olika gudar, jag tycker det är fel för en polis ska inte skylta med vad de tycker eller var de står! Poliser ska se likadana ut! Oavsett hudfärg, religion eller läggning! Kläderna; uniformen (som betyder likformig/enformig) ska vara samma för alla. Jag tycker det är otroligt fel att detta görs!

Jag såg på twitter och var sedan inne och läste Rikard Jomshofs blogg. Jag bryr mig inte vilket parti någon tillhör, det är upp till dem. Det inlägg han hade om dessa huvudbonader tycker jag dock har väldigt många rätt. På grund av att han har skrivit det som riksdagsledamot för SD kallas det med all sannolikhet rasistiskt. Bara det är sjukt. Anledningen att det blir så fel i samhälle enligt mig är att ingen ska våga prata om någonting. Jag ser en fara i att någon kommer med slöja som polis. För mig visar inte det att någon är neutral.

När jag har sökt till polisen får man strippa sina kläder för de letar tatueringar. De har en hel karta med tatueringar som inte är ok att ha som polis. Gängtatueringar, hakkors (hammaren och skäran är ok) och vissa andra symboler är inte ok för de visar att man står för något som inte polisväsendet tycker är ok. Hur ska då någon med slöja kunna skydda någon sida om det är palestinier och högerextremister som demonstrerar mot varandra. Det går inte! De visar med slöjan, även om de kanske inte tycker så, att de redan tycker något. Lika lite som någon ska gå ut med en politisk symbol på sin uniform tycker jag att någon, oavsett allt jag skrivit tidigare, ska gå ut med turban, slöja etc. Det är helt främmande min värld och jag har svårt att se att jag hade tagit en sådan polis på allvar. Jag tror att jag trott att det var en utklädnad. Jag tycker  utöver det att det är mycket irriterande att de enda motargument som kommer över detta är att det är rasistiskt. Varför kan inte polisväsendet stå på sig om detta! Jag tycker detta är exakt lika dumt som kvotering på olika håll.