fredag 28 juni 2024

Tvång på dagis - för barnets bästa.

Innan hälften nu retar upp sig på att det står dagis och inte förskola, så vet att jag inte kräver att bli kallad fil Mag, specialpedagog med konflikthantering och ledarskap som huvudinriktning. Jag kallar mig kort och gott för lärare. Alla förstår vad dagis är.

Socialdemokraterna vill nu att ALLA barn i Sverige ska tvingas in i det statliga lärosystemet från tre års ålder. Moderaterna hade ett liknande förslag för några år sedan, vilket gör att detta högst troligt blir verklighet.

Majoriteten av alla barn går i någon form av barnomsorg men poängen är att detta blir tvingande. Jag höll på att bli medialt halshuggen när jag skrev om detta för några år sedan. Först var jag så dum att jag kritiserade att barn fick lämnas 30 timmar i veckan, för HUR skulle nyblivna föräldrar annars hinna med!?
2019 fick jag veta att jag var raljant och hemsk när jag jämförde den nya planen för förskola med Nordkorea då ord som utbildning fördes in i läroplanen. Inte bara för dagis/förskola, utan även för fritids.
De lyckades få det till att jag misstrodde personalen.
Det jag skrev om då, var dock detta som nu händer.

När ord som ”utbildning” förs in i en verksamhet som är frivillig, så är det en tidsfråga innan den verksamheten blir tvingande och där står vi nu.
Alla barn ska tvingas in i detta statliga spann likt Nordkorea. Man tycker att staten klarar föräldrarollen bättre än vad föräldrarna gör. Det handlar inte om personalens kompetens utan om synen. Jag tror på föräldrar och deras valfrihet!

Då kommer den stora frågan varför man ska införa detta i Sverige. Jo, för att många barn till invandrare är för dåliga på att tala svenska. Tvingar man då in barnen på dagis så kan föräldrarna lära sig svenska på SFI eller liknande. 
Var finns ansvaret?
Kommer du till Sverige så lär dig svenska.
Vi ska dalta med allt och alla.
Nu kommer detta från de röda och de blå sa samma sak häromåret. Samtliga hängde mig när jag sa det några år innan. De är ju uppenbarligen rasister allihop!

Hur borde man då lösa problemet?
Nummer ett är att sluta kategorisera alla, eller inte göra det. Barn som pratar perfekt svenska och har föräldrar som prioriterar att umgås med dem, ska nu tvingas in på dagis. Lösningen är enligt mig att införa ett språktest på någon av kontrollerna på BVC. Går de inte dit får de kallas. Vissa tester görs redan och man kollar av att barnet kan färgerna, men det går att utöka.
Klarar inte barnet de tester som då skulle finnas, så ska de in på dagis. Här sorterar man lätt ut barn som inte klarar språket av olika anledningar och behöver inte göra någonting tvingande för alla barn i Sverige.
Problemet blir då att någon grupp kan känna sig utpekade.

Förstår den storstadscentrerade politiken att ett krav på att barnen är på dagis, också kommer innebära att man måste be sig ledig för att exempelvis resa?
Inga fler långsemestrar med små barn, för då får ni böta.
Spännande vad Reinfeldtregeringen tycker om sin vinstlott från 2014, för de är ansvariga för den fruktansvärt dåliga integration som var.
Kom man till Sverige då men fortfarande varken kan svenska eller arbetar, så bör bidragen och daltandet vara slut nu.

Självklart ska inte barn tvingas till dagis för att några inte klarar språket!
Tänk om!