fredag 21 september 2012

Ban Ki-Moon och yttrandefriheten

un.org
FNs generalsekreterare uttalade sig igår om yttrandefriheten och filmen "The innocense of Muslims". Det känns som om jag tjatar oerhört mycket om detta men jag blir så irriterad över det hela. På radion igår berättade Se och Hör (som jag aldrig skulle få för mig att läsa) att de skulle publicera topplessbilder på Prins Williams fru Kate. Det betyder för mig ingenting och jag förstår inte vem som har ett intresse av det. Jag kan dock med all säkerhet garantera att det inte bli någora uppror över det. Lagarna om tryckfrihet och yttrandefrihet är bland det viktigaste vi har.
Kunskap är makt.
Inget blir bättre av undantag och kritiska uttalanden om det som skyddar oss alla.
Varför tycker då Ban Ki-Moon att han ska påpeka att yttrandefriheten inte är bra när den upprör speciella grupper. Samtidigt kan media jaga livet av en person. Jag tyckte faktiskt synd om Juholt när det stormade som mest. Vem tog hans parti då? Media har rätt att göra som de gjorde även om jag tycker det är värre på många sätt för att det utsätter en enda person vad denne än har gjort.
Att några gör en riktigt dålig film om muslimer ska däremot resultera i att FNs generalsekreterare kritiserar filmen, inte de som hittar på idiotiska saker på grund av en film.
Han får självklart tycka vad han vill men jag tycker detta är väldigt fel.