söndag 9 september 2012

P3 på söndagar

Jag älskar radion. I veckan är det Radio Blekinge och P4 och lördagarna är heliga med Ring så spelar vi och Melodikrysset. Söndagar är dock P4 helt meningslöst att lyssna på. P3 däremot är hur bra som helst. På söndagar har de alltid ett långt program om något land och de sista söndagarna har det handlat om först Kina och sedan Ryssland. Grymt bra!
De har tagit upp detta med yttrandefrihet och berättade om områdena de skövlat i Kina för att göra plats för det nya Disneyland där. De pratade om hur dessa människor som bodde i området behandlades. I Ryssland diskuterade de tjejerna som nu fick två års fängelse för att ha spelat i kyrkan. De pratade om att det efter presidentbytet var som 1937 med Stalin. Kommunistiska stater är inte bra och de fungerar inte.
Jag tycker detta är så intressant att lyssna på för det är ytterst sällan någon säger något om detta. I Sverige känns det nästan som om att kommunismen är något gemytligt många gånger och det är så accepterat på något märkligt vis. För mig är det skrämmande.
Media kan skrika om andra partier att de ska säga vad de egentligen menar. De får inte en chans att försvara sig medan det är helt ok att som Lars Ohly gjorde att säga att man är kommunist. Sjukt.