söndag 2 september 2012

William Petzäll död

Det är alltid tragiskt när en yngre människa dör. Petzälls drogproblem har varit allmänt kända och det var först efter hans avhopp från Sverigedemokraterna som jag hörde talas om honom. Jag har läst på hans hemsida och en hel del artiklar och ställer mig väldigt frågande till mycket.
Jag betonar att jag tycker att det är fruktansvärt att han inte längre lever.
Jag ställer mig dock väldigt skeptiskt till det hans mamma och svenska brukarföreningen skriver. Jag är säker på att de har gjort sitt bästa för att han ska få hjälp och jag vet att det inte är världens lättaste att få hjälp alltid men min inre tro är att ingen slutar med droger innan de själv vill och har bestämt sig för att det räcker. Jag har vänner som varit precis i denna rundan och de har inte slutat förrän de själv inte orkar längre och har kommit fram till att de vill sluta.
Det är alltid lättare att skylla på andra än att ta sitt eget ansvar för hur det har blivit. När du sitter nykter och knarkfri så vet du vilket val du gör. Du vet vad som händer om du väljer fel.
Petzälls mamma har beklagat sig över hur svårt det har varit för för honom att få hjälp men du blir beroende av metadon också. Det måste vara en balansgång för de anhöriga. Alla vet konsekvenserna över att börja knarka och det bästa är att aldrig börja. Det krävs en stenhård vilja för att sluta och det är inte det lättaste.
Mina tankar går till hans anhöriga och jag hoppas att han får frid var han är befinner sig nu.