måndag 24 september 2012

Landstingsfullmäktige i Blekinge

Idag har det varit Landstingsfullmäktige i Karlskrona och vi har haft uppe en hel del frågor som vi över partigränserna verkligen inte är överens om. Regionbildningen i södra Sverige, hemsjukvården och landstingsplanen har varit uppe för diskussion. Skillnaden mellan kommunen och landstinget är markant. Ingen här tycker likadant men alla behandlar varandra med respekt och det är väldigt högt i tak. Ofta skrattar människor här och skämtar med varandra. Detta sker över partigränserna och det känns inte jobbigt att åka dit och säg sin egen åsikt. Det görs heller ingen skillnad på vilket parti någon tillhör. Så här tycker jag att det ska vara överallt!
Tyvärr är det inte alltid så på alla ställen där det är möten. Klimatet är oftast hårdare och inte alls lika vänligt. Idag var det Marie Sällström som höll i klubban istället för Jan Björkman som är och medlar om lärarlönerna.
Marie och jag må inte tycka likadant ofta men jag respekterar henne väldigt mycket för att hon alltid är väldigt rak och rättfram. Efter alla år inom vården har hon dessutom en enorm kunskap.
Hon säger till alla oavsett partifärg när tiden är slut och hon gör ingen skillnad. Hon skrattar och jag upplever att hon trivs med sitt jobb.
Stämningen som är på landstingsfullmäktigemötena i Blekinge borde vara minium.
Ingen ska behöva vara nervös för att säga vad de tycker.