söndag 2 september 2012

Flytta för att få etableringsstöd

Ullenhag föreslår nu att flyktingar måste flytta dit jobben är för att få etableringsstöd. Jag må vara trög. Jag har letat information och läst överallt i över en timmes tid. För mig är det helt ok med anhöriginvandringen så länge den person de invandrande är anhörig till står för deras uppehälle. Då är det ok för mig. Jag tror dock inte att det går att hjälpa hela världen. Jag hade gärna gjort det om det hade fungerat men senast igår var det stora rubriker om att det inte finns tillräckligt med bostäder.

Läs själv och avgör:
http://www.regeringen.se/sb/d/15566/a/195141

Förstår jag det rätt betyder denna text att det kommer att göras undantag från de regler som finns idag. Jag tycker att alla människors lika värde är väldigt viktigt var i världen du än kommer ifrån och välkommen till Sverige. Jag tycker dock inte att det ska vara olika regler för olika människor beroende vilket land de kommer från. Jag tycker att de förslag som funnits innan om ett språktest kunde varit bra. Välkommen hit och välkommen att stanna om du om ett år klarar detta svenskatest. Jag kan inte skylla på att jag inte förstår något om jag inte har lagt manken till.
I Blekinge Läns Tidning var det för ett par månader sedan en stor artikel om en tjej som bodde i östra Blekinge som kom till Sverige för ett år sedan och som nu startat ett eget företag och pratade flytande svenska. Hon sa att det var en självklarhet för henne att lära sig språket så fort som möjligt. Jag minns inte exakt vilket land hon kom från men jag tror det var Irak eller Iran. Denna tjej är för mig ett levande exempel på att vill du så går det.

Jag förstår inte exakt detta med etableringsstödet men får återkomma om det. Att tvinga de som kommer till Sverige att flytta dit jobben är tycker jag dock är helt ok. Välkommen hit! Vill du stanna flyttar du dit och tar detta jobbet.