fredag 28 september 2012

Världslista två

Ska jag ändå vända ut och in på mig själv kan jag lika gärna göra det ordentligt. Är ni inte intresserade så kan ni hoppa över detta inlägg. Skulle ni undra någonting mer får ni gärna höra av er! Här eller på min mail: emilie.pilthammar@moderat.se

Jag älskar färgerna rött, svart och grönt. Dessa finns överallt hos mig. Jag avskyr färgen blått trots att det borde vara tvärtom. Jag tycker om de varma färgerna.

Jag älskar att laga mat och mat räknas knappt som mat om man inte har vitlök i det. Stora mängder.
Peter klagar alltid när vi ska spela så det har nästan blivit lite sport i det ;)

Jag kan äta ett kilo tomater varje dag. Världens godaste grönsak!

Jag är en soldyrkare men har hösten som favoritårstid. Att ta på sig stövlarna och gå ut i skogen när det öser ner, luktar höst och leta svamp är bland det mysigaste som finns. (Om jag slipper stöta på vildsvinen igen. Inget kul alls.) Jag är så knäpp att jag kan stå mitt uppe på berget i ösregnet och le för att det är så skönt ute. (Det är ju bara vatten)

Jag avskyr att frysa men gör det för det mesta ändå. 40 grader ute stör mig inte alls.

Jag har ytterst svårt för att vara tyst. Jag pratar konstant och gör jag inte det kan jag gå runt och sjunga för mig själv. På sistone har det varit väldigt mycket Melissa Horn i min hjärna.

Jag älskar musikaler och skulle kunna åkt iväg på det varenda helg.
Kristina från Duvemåla, Grease, Fame, Les Miserables, En tiggares opera, Mamma Mia, Fantomen på Operan, West Side Story, My Fair Lady... tror det var alla än så länge =)

Jag älskar röda rosor och vita fresior i buketter men är frälst i alla mina uddaväxter i trädgården.
Jag älskar min trädgård. Trädgård har varit mitt intresse sedan jag var liten.

Jag älskar serierna; The Big Bang Theory, Two and a half men och Fringe.

Älskar skräck men det ska vara rysare och inte filmer som min syster valt där människor blir slaktade på rullande band. (Och där det är den enda handlingen)

Gangster och maffiafilmer står högst upp bland alla favoriter. Finns inte många filmer som är bättre än Scarface och Gudfadernfilmerna. Familjen står högst och man gör allt för den.

Jag avskyr filmer med sorgliga slut men ser ändå gärna både Braveheart och Dagboken som räknas som världsfilmer även om förhoppningen varje gång är att ingen ska dö.

Jag älskar komedier och kan skratta rakt ut när det är något jag tycker är kul. Den första Baksmällan på bio är ett exempel.

En av de bästa filmer som finns är enligt mig Liftarens guide till galaxen. För att inte tala om boken. De är helt sjuka och väldigt politiska i min mening och jag är en av ytterst få som jag vet gillar dem.
Boken fick jag läsa om avsnitt med jämna mellanrum för att hänga med riktigt.

Jag är en StarWarsnörd. Riktigt. Har sett alla filmerna minst tjugo gånger. Innan kunde jag till och med repliker från filmerna utantill.

Jag är en Twilightnörd. Läste dem för att mina elever sa att de var bra och fastnade fullständigt.
För att nu inte tala om filmerna..

Den film som förändrat mig mest är Eminems 8 Mile. I slutet berättar han allt om sig själv för att ingen annan skulle kunna säga någonting ont om honom. När jag hade sett den ändrade jag mig. Även om jag varit öppen innan bestämde jag mig där för att alltid berätta allt. Det är svårt att prata illa om någon när alla vet allt om en.

Jag är i princip alltid glad. De gånger jag inte är det kan ingen se igenom den mask jag sätter upp som visar världens lyckligaste människa.

Hur generad jag än blir så ändrar jag aldrig ansiktsfärg.

Jag har alltid älskat tatueringar och piercingar i viss mån. Inget överdrivet men har än så länge tre tatueringar av det mindre slaget.

Jag har en riktigt hög smärtgräns.

Jag har ett stort ärr över min underläpp sedan jag fick hem någon monsterbakterie från Thailand och fick stora bölder på kroppen.

Jag är världens fan av Stephen King och David Eddings.

De enda böcker som fått mig att gå in i samma "rosamolnvärld" som Twilight är Diana Gabaldons Outlander-serie om Jamie och Claire. Cirka 10.000 sidor men jag kan inte släppa dem.

Tycker att Long Kiss Goodnight, Waterworld och Goonies är grymt underskattade filmer.

Filmen The Butterfly Effect speglar mycket av hur jag tänker med ödet, orsak och verkan.

Älskar Disney och främst Skönheten och Odjuret samt Den lilla sjöjungfrun. (Inga sorgliga inslag)

Jag brinner för barns rättigheter och barnens bästa.

Hade offrat mitt liv för de flesta människor i min närhet. Jag hade aldrig kunnat leva med beslutet att jag inte gjorde det.

Jag tror på reinkarnation och skulle med all sannolikhet om jag gjorde ett test passa mest in i hinduismen och inte i kristendomen.

Jag tror på karma och har som mål att min ska vara så ren som möjligt den dag jag lämnar detta livet.

Jag äter knappt kött.

Jag älskar läsk samt rött godis (jag vet det är fett och djur och allt möjligt) och saltlakrits.

Jag älskar att resa men är låst till Sverige för Lillemans skull.
Den resa som förändrat mig mest är den till Indien. Jag har en oerhörd respekt till deras hyllande av livet och deras vördnad för allt levande även om jag inte tycker om kastsystemet.

Jag tycker att kunskap är makt.

Jag tycker att allas lika värde är det viktigaste.

Jag älskar mycket av det gamla och äger en Wurlitzer 1954 Model 1700 och en Seeburg 1958 Model 222 som jag importerade från San Fransisco. Älskar allt med musik!

Jag har tre enarmade banditer, ett flipperspel och källaren är inredd efter det gamla.

Jag tror på spöken och ufo. Jag har svårt att se varför vi skulle vara ensamma i universum.

Jag är flygrädd, höjdrädd och båträdd. Inte att de ska äta upp mig eller nåt utan främst för att jag ska trilla ner, störta eller drunkna. Det värsta är när någon annan gör detta.
Jag skulle aldrig låta detta hindra mig och idag klarar jag att klättra runt på taket utan problem.
Det är ett framsteg jämfört med tidigare! Båtar/färjor är jag inte på så ofta men då blir det sviterna längst upp så jag ska komma ut.

Jag är fruktansvärt åksjuk och klarar knappt att åka i baksätet på en bil.

Jag är konstant orolig för de jag bryr mig om. Jag är värre än en pensionär till att ringa och kolla att allting är bra när någon är iväg.

Jag har en rätt hård syn på rätt och fel även om allt inte är svart och vitt.

Jag tror barn mår bäst av en konsekvent och "hård" uppfostran. Inte att jag någonsin skulle slå ett barn. Jag älskar barn men de ska lära sig rätt och fel.

Jag tror inte att blod är tjockare än vatten.

Jag älskar att köra bil och fort ska det gå.

Jag har världens hetsigaste humör, ärvt av min far, i bilen.

Jag tycker inte om sport men måste jag ändå titta så blir det motorsport.

För tolv år sedan fick jag en raket som small rakt i mitt högra öra vilket gör att jag inte alltid hör så bra (enligt alla andra) och jag har tinitus på det örat. Jag har kollat min hörsel otaliga gånger med perfekt resultat så läkaren säger att jag väljer bort vissa delar av vad andra säger omedvetet =)

Jag spelar fiol, flöjt, saxofon, piano och gitarr bra.

Jag äger många fioler av olika slag, tvärflöjter, thinwhistles, nyckelharpa, två pianon, tenorsaxofon, fyra gitarrer, bas, ukelele och dragspel.

Jag vill ha en kontrabas och letar efter ett trumset.

Jag pratar förutom svenskan, engelska, hyfsad spanska och ytterst lite tyska.
Jag har läst arabiska och finska men det fastnade aldrig.

Jag älskar att fotografera.

Jag har sökt till polisskolan så många gånger att jag tappat räkningen. Tips är att inte vara för ärlig om du kommer till intervjuerna. Säg inte att det inte är det du vill syssla med hela livet.

Jag har en grå jako som är sex år och heter Chica. Jag köpte henne i Malmö samma dag jag flyttade in i mitt hus. Hon lever med all sannolikhet längre än mig.

Ska jag dricka något med alkohol blir det denna ordning; öl, vitt vin, rött vin och sist allt med sprit i.

Huset jag bor i drömde jag om att bo i redan som liten.

Jag är utbildad ma/na-lärare upp till årskurs sju. Jag läste även in idrott och musik.

Jag tycker inte om leverkorv och kokt sill.

Jag är nog en av jordens mest envisa människor.

Jag kan inte komma på något mer ointressant om mig själv nu så ni får hålla tillgodo.