söndag 23 september 2012

Haddile i perspektiv

De sista dagarna har Haddile varit ett stort ämne i Sverige. Den idag tvååriga flickan som Migrationsverket vill utvisa till Frankrike har fått väldigt många människor upprörda och massvis med människor att skriva under protestlistor. Hur kan Migrationsverket vara så stelbenta?
Flickan är två år och blev lämnad av sin mamma, som är fransk medborgare, lite efter att hon föddes. Flickan blev efter ett tag familjehemsplacerad i Skåne, bor där än idag och kallar familjehemsföräldrarna för mamma och pappa. Haddile talar inte franska. Nu vill de utvisa henne till Frankrike för att chansen är större att de där hittar hennes biologiska mamma och under tiden ska hon bo på ett barnhem där.

Vad har hänt med FNs barnkonvention?
Barns rättigheter?
Barnets bästa framför allt?

Mamman bryr sig uppenbarligen inte om henne. Jag tycker det är bra att detta får uppmärksamhet och jag hoppas att detta gör att debatten fortsätter. Vi och alla andra familjehem lever ständigt med denna rädslan och hur Haddiles familjehem mår kan jag bara gissa. Man tar barnen till sig som om de vore ens egna men får aldrig ro i själen att de ska få stanna hos dig.
Det är en ständig oro och psykiskt knäckande. Rädslan för att protestera mot beslut är stor då alla vet vad som hände i Marks kommun.

Sätter jag då detta i perspektiv med vad som har hänt med de två sextonåriga killar som nästan misshandlade ihjäl mannen i Kortedala blir jag helt vansinnig.
Vart är Sverige påväg?
Dessa killar fick 70 respektive 100 timmars samhällstjänst trots att de med berått mod använde mannens huvud som fotboll. De utvisades inte för brottet anses inte så grovt.

Sätter jag detta i ytterligare perspektiv att jag skulle fiffla med skatten är det riktiga problem.

Vad är då värst egentligen?
Haddile har inte gjort en endaste människa någonting! Hon är ett barn och har inte tagit något av de beslut som gör att hon sitter i den sits hon gör. Hon kan inte hjälpa att hon finns.
Lagen ska vara lika inför alla. Jovisst.
För mig borde Haddile stann, pojkarna i Kortedala med familjer borde utvisas och få långa fängelsstraff och för mig är det betydligt mycket värre att sparka och slå någon än att fiffla med skatten.