söndag 30 september 2012

Strandskyddet

Alla människor strävar nog efter samma sak men tanken och viljan hur man ska komma dit är väldigt olika. Jag vill att alla människor ska få må bra och ha en möjlighet att ha det bra. Jag tror dock ingen lider av att alla inte har det lika. Då jag bor längs med kusten uppstår det med jämna mellanrum problem med det som kallas strandskyddet. Alla vill nog att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt egentligen.
Jag ser inget problem med att bygga nära strandlinjen så länge människor alltid kan gå förbi längs med vattnet. Jag ser det mer som att de som inte vill ha detta är avundsjuka på att de inte får det som någon annan. Jag har en vän som bor i Onsala och när jag var där gick vi en bra bit runt. Husen ligger ända ner till vattnet i princip, med egna bryggor, men alla hade ordnat stigar och grindar för att alla skulle kunna gå där.
Jag har alltid tyckt om naturen även om jag inte räknar mig själv som någon naturnisse.
Jag kan inte se ett problem i att vi ska bygga kustnära där det i princip redan är oframkomligt.
Jag kan glädjas åt att någon annan vill bo så. Jag tycker det räcker att bo så nära havet som jag gör.
Det blåser tillräckligt kallt ändå många gånger.
Det måste gå att finna ett mellanting. I Hörvik här på Listerlandet går tomterna ända ut i vattnet och mig stör det ingenting. Det är kul för de som bor där om de alltid vill ha den kalla havsluften på sig.
Jag tycker vi kan lätta på strandskyddet.