tisdag 11 september 2012

Dyra lärarlegitimationer

Lärarlegitimationerna är något jag tycker är bra. Jag tycker att det är bra att det finns ett papper som säger att du verkligen kan ditt ämne och sett ur ett elevperspektiv tror jag inte det kan bli mycket bättre. Likaså ur ett föräldraperspektiv. De kommer från och med nästa jul veta att deras barn bara ska ha behörig personal. Problemet jag ser i detta är att alla lärare som redan är klara och arbetar med detta inte är bra lärare. Det finns alldeles för många som inte är det och iomed legitimationen blir det ännu svårare att bli av med dessa personer.

Jag har inte skickat in min ansökan än då jag har tänkt att försöka hinna läsa in lite ämnen till innan jag skickar in papperna. Påstår dock att det inte är världens lättaste att få tag i syon.

Skolverket som nu jobbar med att fixa alla dessa papper kräver nu mer pengar för att de ska klara av att göra detta under den tid, som redan är framskjuten en gång, som nu är satt. En av anledningarna är att det tar betydligt längre tid att ge lärare som länge varit på en skola, främst yrkeslärare, en rättvis bedömning. Många gånger ska Skolverket gå in och validera deras utbilding.
Jag hoppas verkligen att de gör ett rättvist jobb så att alla legitimationerna stämmer.