fredag 14 september 2012

http://sjalvmordsupplysningen.se/

I veckan startades en ny webbsida som handlar om självmord. Tanken är att de som har självmordstankar eller känner någon som har det kan chatta med utbildad personal på denna sida. Anledningen att sidan har kommit till är den händelse för två år sedan då en ung kille tog sitt liv live på flashback. Det är många gånger en hemsk värld vi lever i men det värsta i det hela är att det är så otroligt svårt att få hjälp. Många söker om och om igen utan att träffa den person som förstår dem och hjälper dem att fixa det som fattas dem. Det är tragiskt!

Intressant i det hela är att jag för länge sedan hörde ett program på P1 som handlade om just självmord. Vår statistik i norden slår de flesta andra länder. I Etiopien finn det inte självmord alls. I en intervju med någon därifrån förstod de inte frågan. Skulle de ta sitt liv när de kämpade varje dag för att överleva?
Vi kanske helt enkelt har det för bra. Vi kan inte se styrkan i att vi har en familj längre och att det borde innebära lyckan. Många är så självuppfyllda med allt de vill göra att de glömmer det viktigaste.

Jag lider med dem som mår så dåligt att de tar sitt liv eller försöker. Det lämnar så mycket frågor och så mycket ångest för alla andra. Ingen ska behöva må så dåligt.
Jag tror en hemsida kan vara till stor hjälp för särskilt yngre som mår dåligt och det är bra med lite alternativ till den vård som finns idag.

http://sjalvmordsupplysningen.se/