söndag 30 september 2012

Taro Hayashibara

För några veckor sedan fick min svåger och syster en trevlig överraskning på besök. När Johan, min svåger, pluggade i KunMing i södra Kina träffade han en kille som hade cyklat dit från Osaka i Japan. Killen berättade att målet var att ta sig runt jordklotet och detta var våren 2011.
När han anlände till KunMing hade han redan blivit av med mobiltelefonen och VISA-kortet så han levde på resecheckar. Så häftigt!
För några veckor sedan anlände han till Sverige. Supertrevlig kille med ett stort bagage av erfarenheter. Han hade sovit i tält vid vargar, blivit jagad och nästan rånad i Turkiet och upplevt otroligt mycket händelser. Kirgizistan var det vackraste landet även om han berättade att han även upplevt de bra sidorna av bland annat Christiania.
Killen finns på facebook och han lägger upp ett nytt album för varje land han cyklat i. Han sa att hans ork kom från öl och tobak. Det var bränslet. För varje land han var i köpte han ett landsmärke och satte på sina saker. Han har nu bara dryga 700 mil tillbaka till Japan och när han kommer tillbaka har han lagt nästan 2000 mil bakom sig. På en cykel. Det för respekt med sig.
Jag som inte ens orkar cykla till jobbet. Det är tolv kilometer.