lördag 15 september 2012

"Innocence of muslims"

Det har blivit mycket liv runt filmen som heter Innocence of muslims. Den muslimska världen skriker över att det görs narr av deras profet. På grund av att de protesterar så högljutt har jag med varit inne och sett filmen för att bilda mig en egen uppfattning. Hade det inte varit att den inte är så lång hade jag aldrig tittat på den. Den är riktigt tråkig, helt meningslös och riktigt dåligt gjord. Jag hade gett den en minut och sedan bytt. Utöver det går det inte att missa att det är något liknande ett Monty Python-avsnitt eller avsnittet av Faulty Towers där John Cleese leker Hitler. Vem skulle bli arg för detta? Och varför?

Ok, det är deras religion som de gör narr av. Och?
Vad är då fel? Ska västvärlden tystna och inte skämta om någonting de kan bli upprörda över eller ska de lära sig att det faktiskt är ok att göra en sådan här film i de länder där det är yttrandefrihet. De får helt enkelt välja att titta på ett annat håll då. Det kan inte vara rätt att världen ska tystna för att några stör sig. Det är bättre att de som stör sig slutar göra det.

Vill de hämnas så gör då en film om Jesus. Vi hade skrattat. Eller vår kung. Eller Reinfeldt. Det är ok. En rondellhund till kanske?
Jag tycker inte det är ok att alla ska tystna. Jag kan inte hata alla som inte tycker som jag. Jag kan dock ha väldigt mycket åsikter om de som inte respekterar andra människors rätt att uttrycka, på vilket sätt det än är, sina åsikter. Det är för mig väldigt inskränkta människor som startar upplopp över en film som  är så fruktansvärt dålig. Skratta istället och tänk att någon faktiskt orkade lägga energi på detta.