måndag 3 september 2012

"Klick"

Ibland klickar det bara. Jag menar inte att det behöver vara kärlek som mellan ett älskande par. Det kan vara ett klick av vänskap. Plötsligt sitter man på en fest och känner det som om personen man för en diskussion med är en människa man känt i hela sitt liv. Kille som tjej.
Det känns som om man vet allt om varandra. En person som man utan problem kan berätta hela sitt liv för utan att det känns fel, dumt eller konstigt. Jag omger mig bara med sådana här personer. Jag kunde lagt mitt liv i deras händer och jag vet att de hade värderat det och varit rädda om det.

Min tro är att personer som det klickar så bra med med en gång är personer som man på ett eller annat sätt träffat tidigare. Inte i detta livet utan i ett annat. Jag tror att det är själarna som trivs ihop och äntligen hittat varandra igen. Jag tror inte att själen är könsbunden vilket gör att jag tror att min bästa tjejkompis kunde varit min man i mitt förra liv, eller fru. Min mamma kunde varit mitt barn. Jag tror att när själar trivs ihop följs de åt. Jag vet att detta är värsta flummet för många men det är min fasta övertygelse att det är så. För mig innebär det en väldig tröst och en förnöjsamhet att det finns en mening med allt.