tisdag 25 september 2012

Migrationsverket och Haddile

Jag har lyssnat en hel del på nyheterna de senaste dagarna. Finns det någon fråga som kan reta upp mig riktigt ordentligt är det den med barn. Utsatta barn. Mitt hjärta svämmar över för deras skull och jag hade velat hjälpa hela världen. Migrationsverket var inte den bästa mydighet i mina ögon innan men jag kan inte påstå att mina tankar om dem har förbättrats av detta.
Nu jagar Migrationsverket socialen i Lund för att de inte ska ha gjort tilläckligt för att återförena Haddile med sin mamma. Barnets bästa.
Mannen från Migrationsverket säger dessutom att det är för barnets bästa det ska vara hos de biologiska föräldrarna. Är han helt tappad?
Hur skulle deras beslut på något sätt vara bäst för flickan?
Jag blir så arg!
Igår blev jag uppringd av radion med anledning av hur mycket jag skriver om detta.
Då vi själv är familjehem har jag rätt mycket erfarenhet inom detta ämne och jag har läst så mycket det går att få tag i inom ämnet. Migrationsverket är helt ute och cyklar.
Tanken att blod är tjockare än vatten är gammal och stämmer inte i ett modernt samhälle.
Jag skulle älskat vilket barn de än placerade här lika mycket som mitt eget.
Den moderna familjen är inte alltid mamma, pappa och barn längre.
Det kan vara två pappor, två mammor, fyra föräldrar i olika konstellationer och barn jag träffar har ofta svårt att reda ut syskon, halvsyskon och plastsyskon i det första taget. Detta betyder inte att man älskar något av dem mindre. Alla barn är lika mycket värda.

Jag håller båda tummarna för Haddils sak. Det är världens tur för föräldrarna att de har socialen på sin sida för början man jäklas med dem blir det ett Marks kommun- ärende av det hela.
Människor utan någon som helst kompetens inom ämnet sitter och bestämmer över barns öden. Den enda anledningen att de sitter där är för att de är politiskt valda dit. Jag har suttit på möten där personer har sprättat upp kuverten när mötet börjar.
Tänk att de är så insatta i ärendena.
Jag tycker det borde vara mer tjänstemän och människor med erfarenhet av detta som tar sådana här beslut och inte vanliga lekmän. Det står liv på spel i detta.