onsdag 12 september 2012

Dax att besiktiga mopeden med

Får EU-kommissionen som den vill kommer även mopeder att besiktigas i framtiden. Inte alla deras förslag i utredning påverkar Sverige då vi redan har väldigt strikta regler för när ett fordon ska besiktigas men för andra EU-länder gör det skillnad. Det vi kommer märka av i vårt land är att mopeder och motorcyklar som är äldre än tio år besiktigas årligen. En av anledningar att detta ska införas är att det sker många olyckor på grund av detta.

För mig är inte detta ett problem. Jag tycker det är bra att vi ser till säkerheten. Det behöver inte bara vara farligt för dig själv att du har något problem på ditt fordon utan även för andra. Många gånger håller Sverige högre standard än många andra länder i EU men jag tycker att det är bra att vi är med och påverkar detta. På många av de resor jag varit på vågar jag knappt sätta mig i taxibilarna som står. Det blir ett problem för de taxibilar som står där och kräver att de ska användas i tur och ordning. Jag blir alltid ovän med dem för jag vägrar. I Indien var det dock skillnad för det fanns inga fina bilar så det var bara att ta den som ändå såg bäst ut.
Hade hela EU åkt ner och sett deras regler och deras säkerhetstänk hade de fått anfall. Jag tycker det blir bra om vi även måste besiktiga mopeder.