måndag 10 september 2012

Frågefeud och BackPacker

Den dag Lilleman är stor kommer världen se ut på ett helt annat sätt. Jag tror inte det kommer behövas böcker för idag räcker det med en iphone/ipad/smartphone så ligger världen framför dina fötter. Jag har börjat spela något som heter Frågefeud. Fantastiskt roligt även om alla frågor tyvärr inte stämmer och även om jag över huvudtaget inte förstår varför det ska vara sportfrågor med. Jag kallar inte det allmänbildning för det är i min värld helt meningslöst. Jag förstår inte heller varför det är viktigt att veta hur många delstater i USA som börjar på en viss bokstav. Dock är det så att all kunskap är bra kunskap och det har fastnat många nya saker.
I framtiden kommer det med all sannolikhet finnas program utformade som spel som gör att ungarna lär sig saker utan att veta det själv. När jag var liten spelade jag Backpacker på datorn. Det var ett spel som gick ut på att man skulle luffa runt världen och jobba på olika ställen. Förvånansvärt mycket information finns kvar från det spelet.

Fram för tekniken i skolorna och låt barnen spela spel liknande Frågefeud/Wordfeud/Rumble och liknande i skolan. Det är inte bara bra för motoriken utan även för hjärnan.