måndag 15 oktober 2012

Älskade kärnkraften

Jag har skrivit lite om vad Alliansen har genomfört under sin period vid makten och här kommer ytterligare en. Kärnkraften har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat. Självklart hade jag velat ha andra bra alternativ om det funnits något som var realistiskt men i mina ögon finns det inte det än.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Karnkraften--forutsattningar-_GX01NU26/

Vi har sett till, trots oppositionens protester, att det blivit möjligt för kärnkraften att genomgå ett generationsskifte. Detta betyder att det nu går att fräscha upp och förnya reaktorerna.
Det finns inte längre ett förbud mot att uppföra nya reaktorer. Kan det bli bättre?
Under den röda regeringens tid var det till och med förbud på forskning om kärnkraften.
Det är helt fel i min värld.

För några år sedan var jag på ett semenarium där de talade om att ifall forskningen hade förts fram kunde bilar gå på kärnkraft. En liten bit kunde drivit en bil hur länge som helst.
I mina ögon kunde detta varit framtiden om forskningen tog fram hur vi skulle förvara avfallet eller kommit fram till hur vi skulle ta hand om det på något annat bra sätt. Förutom avfallet är kärnkraften bland det renaste som det går att göra energi på. Vattenkraften får tyvärr inte byggas ut för det hade varit det bästa.

Självklart ska vi byta till den energi som är mijövänligast av alla när det går. Jag tycker dock inte vi ska byta till alternativa källor som i princip bara subventioneras av staten. Jag tycker att det måste ha bäring själv.

Jag vill verkligen tipsa den som är lite intresserad av vad som händer att besöka www.riksdagen.se