torsdag 4 oktober 2012

Körkortkontroll

Nollvisionen och sänkta hastigheter. Mitträcken. Jag blir så trött. Årligen kommer diskussionen om nollvisionen inom trafiken upp. Varje gång är det någon som vill sänka hastigheten.
Artikeln av Jeremy Clarkson är kanske inte lösningen men jag håller med honom om en hel del;

http://www.aftonbladet.se/bil/article15219843.ab

Om det nu är så att nissarna som bestämmer dessa saker tror att lösningen på alla trafikproblem och olyckor är lägre hastigheter. Vad säger de då om att många av olyckorna har pensionärer inblandade? De kör ju i princip alltid sakta. (utöver att de slickar mittlinjen, gasar när man kör om och krampaktigt håller i ratten) Det finns inget som kan störa så mycket som när någon kör i tjugo kilometer under angiven hastighet.

Jag förstår inte varför det inte redan idag är kontroller på alla som har körkort. Delar av yrkestrafiken har det. Varför inte införa detta på alla med körkort?
Om din reaktionsförmåga, hörsel och syn inte är tillräckligt bra bör du inte utsätta andra för faran som du blir när du sätter dig i ett fordon. Vill Sverige uppnå nollvisionen (som jag tror är omöjligt) måste dessa kontroller införas. Har någon problem med dessa tester och den personliga intrigiteten kan de tänka på att det gynnar även dem.