lördag 20 oktober 2012

Europas ledande filmnation

Ett nytt förslag som kommit fram och som ska klubbas i december är att svensk filmindustri ska få mer pengar av staten. Anledningen är att vi vill att det ska göras mer filmer för barn och ungdomar samt dramaserier och vi ska hålla en hög kvalité. Vår kulturminister Adelsohn Liljeroth är nöjd med att Sverige lägger mer pengar på kulturen när resten av Europa drar ner på just detta.
Jag tycker det är bra att vi satsar på kulturen.
För mig skulle vi helst satsat mycket mer pengar på musiken och våra musikskolor runt om i landet för att spela lite mer udda instrument. Ofta saknas det riktlinjer för vilken Utbildningen någon som jobbar inom till exempel musikskolan ska ha och jag tycker det är viktigt att vi har en hög kvalité på detta. Av erfarenheter nära inpå mig vet jag också att det är svårt att lära sig spela instrument som inte räknas som de vanligaste.
Harpa, dragspel och nyckelharpa har du ytterst svårt att få spela om du inte vill göra det hos någon privat och det är ändå problem att hitta någon som kan detta. Helt plötsligt kommer det inte finnas någon som kan detta.

Jag missunnar självklart inte Svensk Filmindustri pengarna. Hoppas de producerar mycket bra sak som jag med vill titta på för dem!