tisdag 2 oktober 2012

IKEA och kvinnosynen

Min första tanke är att jag verkligen inte bryr mig. Ok, IKEA i Saudiarabien tog bort nästan alla kvinnor i katalogen. Det är ju ingen nyhet att detta land är speciellt på många sätt med eget tänk och tycke om mycket. Jag tycker landet har fel i mycket, det mesta faktiskt, och jag tycker det är löjligt att de tagit bort kvinnorna i katalogen men samtidigt är det inte Sverige.
Även om de mänksliga rättigheterna och alla människors lika värde och rätt är viktigast är detta ett land som inte bryr sig om detta. Min fasta ståndpunkt om Sverige är att de som kommer hit ska anpassa sig till vårt land precis som jag hade fått anpassa mig till deras land om jag kommit till det. Det är en självklarhet för mig!
Det skadar ingen att de tagit bort kvinnorna i katalogen och jag förstår inte riktigt varför vi ska skrika i Sverige. För att IKEA är svenskt?
Saudiarabien är en diktatur med absurda tankar och tanken att de skulle ändra sitt tänk för att IKEA har kvinnor i sin katalog är löjlig. Jag tror knappt att de hade brytt sig om de hade varit kvar i den.
Som en vän kommenterade på facebook så borde det egentligen med deras tankar om bigami vara fler och inte färre kvinnor i tidningen.