måndag 15 oktober 2012

Patrik Lundberg och Nobelpristagaren Mo Yan

hd.se
Jag tycker alltid det är kul när människor lyckas göra en skillnad. De lyckas stå ut ur mängden och ha en åsikt även om det skulle störa någon. Patrik och jag är lika gamla, kommer från samma ställe och gick gymnasiet ihop. Vi har aldrig umgåtts men har gemensamma bekanta och med en kommun i Sölvesborgs storlek går det inte ens att undvika de människor man inte vill träffa. Jag har inte hållit med Patrik om allt han har skrivit tidigare och lär inte hålla med honom om allt i framtiden men denna gången gör jag det.

Patrik har tidigare gjort sig känd som den person som kritiserade Kinapuffarna och som journalist har han utmärkt sig. Nu sist med denna artikel om nobelpristagaren i litteratur Mo Yan;

http://mobil.hd.se/mer/2012/10/11/yo-man-far-at-helvete/

Jag tycker Patrik är oerhört klarsynt i detta. Hans artikel handlar för mig om skillnader eller ickeskillnader mellan ett beteende och vad man säger. Är det skillnad på rasism och rasism. Är vissa saker roligt medan andra saker är rasism?
Jag tycker det är väldigt intressant att Patrik kommenterar mediamobben och hur den fungerar.
Vilken tur att det finns journalister som honom som kan se likheter och skillnader i saker och som dessutom står för det. Han vågar kritisera trots att hans egen trovärdighet som journalist med all sannolikhet sätts på sin spets med detta.

Läs hans krönika själv och bilda er en egen uppfattning.
Min uppfattning är att Patrik Lundberg har skrivit en tankvärd och bra krönika.