måndag 22 oktober 2012

Elaine Eksvärd

I helgen var jag på en ledarskapsutbildning och en av delarna var retorik. Jag har gått på mycket föreläsningar om detta och tycker jag har hyfsad koll på detta även om jag verkligen inte är något proffs. Det är dessutom en väldigt stor skillnad på att vara medveten om något och att sedan bete sig efter det.

gp.se
I retorikträning fick vi en otroligt duktig tjej som hette Elaine Eksvärd. Hon tog upp mycket fördomar en person som är yngre många gånger råkar ut för och det lockade till skratt många gånger. Jag kan inte säga annat än att jag verkligen känner igen mig över mycket.
Hon pratade om hur man ska möta människor som är väldigt nedvärderande mot dig själv som person och jag känner att jag har nog den bäste i min närhet för att lära mig att bli väldigt rapp.

Tidigare hade jag en svärfar som var expert på att säga emot vad det än gällde och nu är det vår käre gitarrist i Irish Pitch som är ett proffs på att vända allt jag säger och tänker. Hur bra som helst!
I början blir man mest passiv och undrar om det är på skämt eller inte men efter ett tag har jag blivit mycket skickligare att säga emot. De som hör oss tycker förmodligen att vi låter som ett gammalt gift par för så fort jag får chansen att trycka till honom gör jag det och vice versa.
Riktigt bra träning för att få ett "svar-på-tal"-frekvensen.
Det var visserligen inte lätt att få tyst på mig innan men det har blivit ännu lättare sedan jag började spela med detta gäng.

Elaine är en väldigt duktig retoriker i mina ögon. Att hon dessutom inte gör skillnad på personer gör henne stor i mina ögon. Att hon dessutom skiljer på sak och person gör henne ännu större.
Hon är ofta med i tv för att kommentera olika personer och sist jag såg henne i tv var efter den förre partiledardebatten där hon helt opartiskt för fram sina åsikter.

Jag rekommenderar starkt Elaine till de som vill ha en utbildning i retorik!