torsdag 18 oktober 2012

Mopparna behöver inte besiktigas

Riksdagen har nu röstat ner EU-kommissionens förslag om att bland annat alla EU-mopeder ska besiktigas. Anledningen enligt EU är att det blir bra för miljön och att säkerheten på vägarna kommer öka. Jag tycker riksdagen gör helt rätt.

Jag var i Bryssel häromåret och tittade hur det fungerar och debatten var då uppe med hur mycket vi egentligen behöver göra. En jämförelse som kom upp var skogsbränder.
Alla länder i EU har en egen syn på detta. Det är inte så vanligt med skogsbränder här i Norden då det oftast inte blir så torrt och vi har snö och kallt stora delar av året. För Grekland är detta ett problem sommartid tillsammans med många av de andra melhavsländerna så de vill öka bidraget till skogsbränder. Malta har ingen skog. Försök komma fram till något där. Alla ser från sin utgångspunkt och sitt eget läge och det är därför vi har EU.

Att vi skulle börja besiktiga mopeder tycker jag är helt meningslöst då vi har väldigt bra regler i Sverige som det är idag. Alla som varit i medelhavsländerna och hyrt en moped eller överhuvudtaget vistats i trafiken där vet att värva regler i Sverige är extremt klara.
Rött är inte rött och hastighetens hålls bara om det av någon anledning inte går att köra fortare. Förutom de stora motorvägarna är det inga bra vägar jämfört med de flesta ställen i Sverige jag har varit på. Jag är för EU men vissa saker tycker jag inte att de behöver lägga sig i.