onsdag 31 oktober 2012

Onödigt vetande

Mer onödigt vetande om mig men det är tanken på Eminem som spökar. Hellre att alla vet allt och dömer mig utifrån det än att ingen egentligen vet någonting men ändå uttalar sig. Jag är långt ifrån ofelbar och kommer aldrig påstå att jag är något annat heller. Jag är övertygad om att framtidens väljare hellre röstar på den person de känner att de har många personliga band med än den person de endast ser som en bild på ett papper.

Jag älskade skolan fram till gymnasiet och hade 320 poäng när jag slutade nian. Det var maxpoäng i alla ämnen. Jag lyckades totalkrascha de tre år man ska gå på gymnasiet och fick gå kvar ett fjärde år.

Favoritämnena i skolan var historia och geografi.

Jag prenumererade på Illustrerad Vetenskap, Populär Historia och National Geographics i nästan tio år. Jag slutade när jag insåg att jag inte hunnit läsa tidningarna på månader.

Jag avskydde psykologin på gymnasiet. Jag tyckte min lärare hade så fel i det mesta och tyckte att hon kunde ta alla äldre herrar vi skulle lära oss att avguda och slänga dem någonstans. Jag bryr mig inte vad de tyckte för hundra år sedan. Freud kan flyga och fara. Jag tror på modern vetenskap.

Jag är sjukt förälskad i ljus. Tänder jag alla lyktor och ljushållare i köket och vardagsrummet går det åt 97 värmeljus. Finns inget mysigare.

Jag har ingen taklampa ovanför köksbordet för trots att jag nog varit i varenda lampaffär i södra Sverige har jag inte hittat någon jag gillar. Jag är grymt petig med vad jag vill ha uppsatt i hemmet.

Jag avskyr vitt. Jag vet att det är många som målar och ändrar allt i sina hus till vitt men det är inte min stil alls. I mina ögon är det kliniskt sjukhus, opersonligt och kallt. En av mina bästa vänner har denna inredningen och där är det fint och mysigt men jag tycker inte om det.

Jag tar nästan alltid av mig skorna när jag kör bil.

Jag är en nattuggla och har varit sedan barndomen. Jag har dock alltid haft lätt att gå upp på morgnarna så min kombination är förmodligen inte den bästa för kroppen.

Jag har strax över 1500 cdskivor i samlingen. Mitt stora intresse har alltid varit musik och där finns verkligen all sorts musik. Bra skivor ska köpas.

Jag är helt frälst i växter och har hela huset fullt av jätteväxter.
Jag avskyr plastväxter.

Jag hade helst gått utan kläder alltid. Det finns inget skönare än att komma hem och in i värmen och kunna dra av sig utan att frysa.

När jag var liten var mina favoritprogram Mitt i Naturen, Vetenskapens Värld och Hermans Historia.

Jag har aldrig sett ett avsnitt av alla serier (Skilda världar, Rederiet etc) som gick när jag var liten för jag läste hellre en bok.

Jag är totalt överledad vilket innebär att det enda som tar emot om jag böjer en kroppsdel är benen. Det gör aldrig ont. Jag kan vrida mina fötter fram på magen utan att det känns. Detta är förmodligen anledningen till att jag aldrig så mycket som stukat en fot.

Under hela mitt liv har jag varit sjuk max fem gånger. Då menar jag större sjukdomar fast jag blir knappt förkyld i vanliga fall heller. Jag har ett grymt immunförsvar.

Jag var aktiv i både scouterna och Fältbiologerna när jag var yngre.

Jag hade länge som dröm (förutom musikalgymnasium i London) att bli yrkesmilitär och det var utlandstjänsten jag ville göra. Hade tankar på att bli antingen kustjägare eller fallskärmshoppare. (Rätt skrattretande när jag tänker på det nu men tankarna om militären finns fortfarande)

Jag är en golv och bordmänniska. Jag sitter helst på golvet när jag ska se film eller jobba med något. Bordet går med bra.

Jag tror jag räknas som en väldigt kall person. Jag kan likt en gås låta obehagliga saker rinna rakt av mig. Jag tar ytterst sällan det till mig utan ser istället ner på de människor som skulle uttrycka sig negativt om andra personer. I mina ögon är de människor som gör så väldigt små inuti.

Jag är en blandning av Logos och Ethos. Jag vill ha argument och inte känslor för att förklara saker. Jag pratar hellre om mina egna erfarenheter än andras då det i mina ögon bara är hittepå när andra gör det. Alla känner alltid någon som..

När jag spelade som mest musik spelade jag i olika konstellationer sex dagar i veckan.

Den viktigaste egenskapen hos mina vänner tycker jag är ärlighet.

Att leva som man lär är bland det viktigaste i mina ögon.