torsdag 25 oktober 2012

Pinsamt media

Drevet är igång. Jag tycker media är pinsamma. Finns det inga större nyheter i vårt land än att jaga en stackars människa som sjunger en sång?
Denna gången är det en miljöpartist, Rune Tessin, som "trampat i klaveret" genom att använda ordet neger. Han pratade inte negativt om dem, sa det inte i en dum mening. Han sjöng det i en låt som förr var allmänt accepterad i Sverige. Han försöker förgäves förklara att det är en låt. Ingen åsikt.
Fy dig.
Journalisten som intervjuade honom är totalt oförstående och ställer om samma frågor om och om igen med förhoppningen att få ett annat svar.
Hallå? Vad lär de sig på journalistskolorna nu?
Jag förstår inte media. I mina ögon är det media som sätter griller och som ger ett segregerat samhälle. Media måste tycka detta är lika bra som att Tintin skulle förbjudas. Det har pratats mycket om mobbning på sistone i de flesta radiokanaler. Vad skulle media själv kalla detta, att de jagar en ensam människa och gör allt för att få denna person utfryst ur samhället? Ska han böja nacken och vänta på svärdet? Deras jagande är skrämmande. Detta är i mina ögon vuxenmobbning. Vuxna människor som beter sig som barn i en sandlåda. Barn gör så för de förstår många gånger inte bättre.
Detta är sjukt. Det är ett ord och det är uppenbart att det är media som skapar en höna av en fjäder.

Det är ännu mer pinsamt att hans ledare Bror Tommy Sturk går ut och går emot sin partikamrat.
"Riktiga" miljöpartister gör inte såhär säger han. Bra att alla får säga sitt.
Han har inte gjort någon något, han sjöng; "Långt nere i Afrika där finns en negerby”.
Nu ska han piskas offentligt.