söndag 21 oktober 2012

Skillnader

Ofta har jag funderat på skillnader. Skillnader mellan saker som är väldigt självklara för mig. Jag måste alltid utgå från mitt eget tänk och min egen situation. Alla andra gör självklart likadant. Sjävlvklart är också att vi verkligen inte tycker likadant inom det mesta. Mycket handlar om ryggsäck. Jag tänker inte likadant som någon som bor i Stockholm. Deras livssituation är så olik min det bara går att tänka men jag kan ofta känna att det ändå styrs därifrån.
Många idéer är bra medan jag verkligen undrar över andra saker.
I en diskussion med en miljöpartist från en av Sveriges största städer fick jag för ett tag sedan veta att jag skulle ta bussen istället för bilen. Visserligen har nu Sölvesborg utökat sina bussresor men då ska jag tänka på att jag fortfarande bor i en "större" centralort i vår lilla kommun. Vi bor 800 personer. Det finns de ställen som är betydligt mycket mindre. Vad hade storstadsborna sagt om att ha Max en buss i timmen? Ok?

Det hade inte förvånat mig om man i framtiden hade delat in Sverige  mer efter vilka man själv känner samhörighet med. Jag känner många gånger att Köpenhamn och Malmö är mina stora städer, inget mot Stockholm men kör jag lika långt på det andra hållet är jag i Hamburg, Tyskland. Jag tror att partierna kan komma att luckras upp inom vissa frågor då jag kan se att i många frågor handlar skillnaderna mer om ålder än någonting annat. En viss ålderskategori tänker mer lika, även om det är olika partier, än med de som är femtio år äldre. Vi har olika ryggsäckar och tänker olika. Vi tänker inte likadant om vi bor på landet/storstan, i norr/söder, stor/liten kommun osv.
Framtiden får utvisa detta.