torsdag 11 oktober 2012

Radiohjälpen

P4 och Radiohjälpen kör för tillfället en instensiv kampanj för att få in pengar till Världens barn. En väldigt bra bedrift tycker jag! Då Radiohjälpen har ett 90-konto kan man vara säker på att minst 75 procent av pengarna som kommer in skänks till de som de är menade för.
Den som under ett par år inte skänker minst 75 procent av pengarna fåt sitt 90-konto indraget. Detta tycker jag är bra för att man ska veta att organisationen är tillförlitlig och seriös.

Jag har en sak jag tycker är lite konstig. För att alla ska kunna skänka den summa som passar dem bäst finns det olika summor att skänka. Ringer du ett visst nummer skänker du 9,90 kronor och nio kronor går fram till Världens Barn. Skänker du 50 kronor går 45 kronor till Världens barn. Detta borde betyda att om jag väljer att skänka en miljon kronor kommer etthundratusen att gå till vad jag antar är administration. Betyder det då att det är jobbigare att trycka fram en större summa pengar än en liten?

För mig borde den administrativa kostnaden för ett bidrag vara densamma om det är tio kronor eller en miljon du skänker. De flesta ringer eller skickar in pengar. Jag tror inte många går och lämnar pengarna i ett kuvert. Detta borde betyda att det handlar om ettor och nollor, som allt är uppbyggt på när det går via internet. Blir det då jobbigare att ta hand om pengarna då summan är stor?
Jag kan tycka att det borde vara så att kostnaden alltid är, exempelvis en krona, densamma oavsett storlek på bidraget. Det är bara en tanke.

I vilket fall som helst tycker jag det är bra att människor skänker pengar till alla världens barn.
Barn kan aldrig hjälpa någonting.


http://www.svt.se/radiohjalpen