torsdag 25 oktober 2012

White Trash

På P1 har det varit mycket diskussioner om det som "vardagligt" kallas för "White Trash". Dessa ord syftar på i mina ögon lite sämre människor och de största diskussionerna om detta har varit att alla inte har råd att köpa alla de kläder som är "inne". För mig behöver inte white trash handla om kläder utan om en attityd och ett beteende.
Självklart kan kläder ha en del i det men för mig behöver inte pengar betyda bra klädstil i allmänhetens ögon. Två gånger i mitt liv vet jag att tanken white trash har kommit spontant. En gång var på bordershopen och en gång var i somras i Karlskrona.

Det låter kanske förmätet för det är inte min roll att döma andra. Kvinnan jag såg i Tyskland kände jag lukten av innan jag såg henne och när hon kom runt hörnet var hon klädd i tights och en tshirt med något gulligt djur på. Tre olika hårfärger på horisontalen. Hockeyfrilla. Hon hade klädstorlek minst tio gånger så stor som jag och hon tuggade tuggummi med öppen mun. Jag vet inte om hon representerar en white trash men det var det jag tänkte när jag såg henne.

I somras kom det ett kompisgäng klädda som ovan nämnda och köpte en varsin jätteglass på Glassiären i Karlskrona för att sen öppna kofferten, släppa ut sina stora hundar, sitta i bagaget och äta sin glass. När de körde från platsen låg allt papper kvar på marken samt läskburkarna de drcukit.

Jag har frågat runt där jag varit och undrat vad de anser vara white trash men jag får samma märkliga svar som när jag frågade vad en "tattare" är. Slutledningen av en tattare var att de var solbrända med mycket smycken och hade hand om mycket svarta pengar. Jag älskar solen och har mycket smycken men det var ingens om tyckte jag gick under den kategorin av de jag träffade.
Jag fick aldrig någon vettig förklaring på vad det betydde.

White trash är nog lika lätt att förklara. Kvinnan i Tyskland hade uppenbarligen pengar att åka till bordershopen i Tyskland så hon kanske helt enkelt har valt kläder och hårfärg för att hon tycker om det. Jag vet inte och det är återigen inte min uppgift att döma.