måndag 8 oktober 2012

Manligt och kvinnligt

96 procent av alla styrelseordförandena i de större företagen inom EU är män. Jag kanske skulle skrika rakt ut över det men för min del är det inget jag tycker är viktigt. Härom året kom en undersökning som sa att det var lättare att bli chef på ett företag om man hette Göran än om man var kvinna. Jag tror att Sverige många gånger är föregångare för detta med jämställdhet men jag har förmodligen en något annarlunda syn på mycket.

uppsala.com
Så länge det är lika lön för lika arbeta bryr jag mig inte ett dugg vilket kön man tillhör, åldern, religion eller hemförhållanden. Det är för mig helt oviktigt.
Jag tror dock anledningen att det finns fler män än kvinnor på höga positioner inom företag kan vara att vi faktiskt prioriterar olika. Vi är skapta helt olika och jag förstår inte varför vi alltid ska sträva åt att det ska vara exakt samma. Jag skulle aldrig valt ett jobb framför Lilleman. Aldrig.
Jag tror att många kvinnor tänker så. Familjen är för mig så mycket viktigare än att jag skulle ha en karriär. Jag lever bara knappa hundra år och jag ser det som betydligt viktigare att jag ser till att Lilleman blir en bra människa än att jag ska fastna i ett system med åsikter och ändå inte få fram dem. Jag tror många föräldrar väljer karriären framför familjen och jag tror att många av samhällets problem kommer från att barn inte längre har en tydlig bild av vad som är rätt och fel för de har uppfostrats av samhället och inte föräldrarna.
För min del kunde jag varit "hemmafru" hela livet. Det hade inte stört mig.
Målet med livet måste vara att, förutom att man ska må bra, skaffa ett jobb där man tjänar så mycket som möjligt fast är ledig så mycket det bara går. Ingen kommer någonsin tacka dig för att du offrat hela ditt liv åt samhället. Lev så du själv mår bra.