fredag 12 oktober 2012

Insamling till Världens barn igen

Jag måste säga att radiopratarna på Radio Blekinge är grymt snabba! Efter att jag skrivit mitt inlägg om att jag tycker det är konstigt att Radiohjälpen tar tio procent oavsett summan man skänker fick jag detta mailat till mig inom fem minuter!
Jag tackar för det!
Jag hoppas verkligen att Telia visar goodwill ofta.
 
”Systemet vi utnyttjar heter Telia MegaCall. Det är det enda som tål stora belastningar och som vi kan använda i direktsändning. Samtidigt tar Telia hand om hela faktureringen, dvs tar betalt av den som har ringt via telefonräkningen (oavsett operatör) och gör sedan en garanterad utbetalning till Radiohjälpens 90 1950-6 , alltså oavsett om folk betalar sina räkningar eller inte.

Ungefär motsvarande gäller för sms, men då är inte Telia samordnande operatör.

Det har hänt vid några tillfällen att Telia avstått från sin andel och då har de andra operatörerna också gjort det. Men då är det deras PR och CSR-funktion som bestämmer det som en goodwill-gest från Telia. Det har hänt vid några katastrofinsamlingar. Det finns alltså inte i avtalet mellan Radiohjälpen och Telia. Telia vill bedöma själv vilken insamling som är viktigast.

Anledningen till att Sveriges Radio använder MegaCallnummer för insamling är att där kan vi få disponera så många nummer att varje kanal kan få ett eget nr. Det finns nu ett annat betalsystem inom Telia med något lägre operatörsandel, men då finns det bara ett enda nummer för 50 kr-gåva att disponera gemensamt för all användning till Radiohjälpen.
 
Det handlar alltså om täckning för Telias kostnader samt moms"