söndag 26 augusti 2012

Breiviks straff

Breivik fick sitt staff i slutet av veckan. 21 års fängelse med en förlängning av fem år i stöten sen. Med all sannolikhet. Jag tycker detta är ett bra straff. Han är inte sinnessjuk i mina ögon utan bara en person med helt sjuka tankar. Han vet vad han har gjort. Han är ju stolt för det i sin lilla värld. Killen har ju uppenbarliga problem men sjuk tycker jag inte att han är och det dömdes han inte för heller. Många röster höjdes över att straffet är för snällt men jag tycker att det är ok.

Jag tycker som jag har skrivit många gånger tidigare inte om dödsstraffet och att istället sitta inlåst hela sitt liv är då ok. Enligt de ritningar som funnits i tidningarna kommer han ha tillgång till det mesta i fängelset och det är nog det enda jag tycker är lite dumt då. I mina ögon ska han sitta i en kal cell med bröd och vatten och utan någonting fast vårt samhälle är för snällt för det.
Tänk vilka olika val människor gör i sina val.
Jag känner många gånger att jag inte har åstadkommit någonting men Breivik är bara fyra år äldre än mig och har redan förstört hela sitt liv totalt.