fredag 10 augusti 2012

Hälleviks Tradjazzfestival!

Igår drog Hälleviks Tradjazzfestival igång! Tjoho! Jättetrevligt! Jag är inte den mest fanatiska jazzälskaren men det fungerar som mycket annan musik att lyssna på en stund. Jazzfestivalen är "gratis". Kommunen ger bidrag och krögarna betalar stora belopp för att det ska gå runt. Det säljs även "tradjazzpass" i form av en knapp som man ska sätta synligt för att visa att man verkligen stödjer hela projektet. Jag är rätt skeptiskt till det hela, faktiskt. En bra ide med att det ska vara frivilligt för alla men poängen försvinner när det står volontärer och skriker efter de utan pass just det; "Du har inget pass!" Det känns som en hetsjakt. Deras beteende är liknande Telenorförsäljarnas på Ekohallen.

Självklart är en kostnad på hundra kronor inga stora pengar för de flesta som är där men jag känner att jag inte är beredd att göra det av en väldigt liten anledning. Jag älskar musik och tycker att de ska fortsätta med festivalen! På festivalen finns en friscen där vilket band som helst får spela bara man anmäler det i förväg. Dessa band spelar gratis och gör allt jobb själv. Deras belöning är att de får spela där. Jag är med i ett av banden som årligen spelar där och jag tycker inte bemötandet är något vidare. Vår tid flyttas, scenen ska helst stå undanskymd trots att många stannar och lyssnar, det finns ingen hjälp att tillgå och trots att alla banden ställer upp får de ingen som helst reklam.

Jag känner att kommunen borde kräva något i denna andan för det finns faktiskt många ungdomar som vill visa vad de kan, som kan spela och har band. Detta är ett ypperligt tillfälle för dem att få visa upp sig och det minsta man kan begära är att det ska vara en liten liten notis någonstans att det är en friscen dit alla kategorier av musik är välkomna. En liten reklamsnutt till besökarna vad som händer även på den scenen. I år hamnade den faktiskt centralt på en bra plats på grund av att allsångscenen som använts fått stå kvar. Tack!

För övrigt hoppas jag att det blir mycket folk trots ett taskigt väder för det är riktigt mysigt att bara gå runt, äta en tysk korv (här finns all sorts mat) och titta på folk i den härliga atmosfären.
Välkomna till Härliga Hällevik!