onsdag 22 augusti 2012

Kortedalamisshandeln och föräldrars ansvar

Rätt kul att få lite reaktioner! Och det har jag fått på inlägget jag hade om misshandeln i Kortedala. Åsikter har kommit på att jag tycker att även föräldrarna bör utvisas om ungdomarna blir dömda och jag tänkte att jag ska förtydliga hur jag menar.

Självklart måste ungdomarna bli dömda först och främst. I Sverige kan vi inte göra någon om en person går fri. Där emot tycker jag att om dessa pojkar blir dömda för denna misshandle vilket jag hoppas att de blir om de är de skyldiga, tycker jag att de tillsammans med sina familjer ska utvisas.

Anledningen att jag tycker så är att i Sverige räknas man som myndig när man fyllt arton år. Det betyder att dina föräldrar ansvarar för vad du hittar på fram till dess. Dessa killar är femton och sexton år gamla och därmed är de föräldrarnas ansvar. Skulle det vara så att föräldrarna upprepat försökt få hjälp med sina bångstyriga ungdomar men ändå inte klarat det skulle jag kunna tänka mig ett undantag. Då har de visat att de har gjort vad de har kunnat. Ett av argumenten har varit att när man är sexton så klarar man att festa, övningsköra, köra moped och göra andra vuxna saker och då bör man dömas som en vuxen. Föräldrarna ska alltså inte bli utsatta för det. Lagen säger ändå att du inte är myndig förrän du är arton år även om du är två meter lång med helskägg.
Ska dessa pojkar dömas som en vuxen där föräldrarna inte ska ansvara för vad deras barn göra tycker jag att de får hållas i förvar tills den dag de fyllt arton och därefter utvisas. Vare sig det är risk för dem i hemlandet eller inte. Det kunde de tänkt på innan de begick ett brott.

Jag kan inte se någon anledning i världen till varför skattebetalarna ska betala för de ungdomar där föräldrarna brister. Ett mesigt samhälle i mina ögon. Det är föräldrarnas ansvar annars behöver de inte skaffa barn. Självklart kan alla begå misstag men man råkar inte nästan sparka ihjäl någon och det står jag för.