tisdag 14 augusti 2012

På rätt håll eller?

Jag har en fantastisk vän som heter Leonora Vilhelmsson. Hon har med all sannolikhet fel och brister precis som jag och många med oss men många gånger visar hon sig vara lite bättre än andra i mina ögon. Då menar jag inte att hon är ute och ränner för jämnan för det förstår jag verkligen inte. Idrott är inte min favorit inom något. Jag tänker på att hon har fått stå ut med väldigt mycket och det ofrivilligt.

Det är inte ofta jag läser hennes blogg, vi pratar via telefon eller twitter istället men det som skrevs när hon nu var på Pridefestivalen är mycket beklämmande. Leonoras exfru och jag kände varandra långt innan jag träffade Leonora. Jag undrar hur det egentligen står till för tillfället.

De flesta vill ju när de blir äldre träffa någon, skaffa jobb, bostad och skaffa en familj. Det är vad jag tror är det normala. Hur kan man välja att gå baklänges i detta? Mognaden är väl tänkt att bli bättre ju fler år man lever och det sunda förnuftet och logiken ska komma med tiden.
Hur kan man ställa sig att kasta vattenballonger och spruta vatten på de som går i Pridetåget? Speciellt när det då går barn med i tåget. Från tredje våningen blir det rätt bra tyngd i en vattenballong. Detta är för mig något någon skulle göra i de tidiga tonåren när man inte visste bättre. När man snart fyller trettio förväntas man ha förstått sådana saker.
Roligt i det hela är att det finns med på film. På QX hemsida finns en film som visar hela paraden och om jag förstår det rätt är reportern vän med de som gör detta då hon glatt står jämte dem på balkongen och tycker att det är roligt. Vänd på detta och tänkt att det var mörkhyade människor som gick i tåget och vita som kastade vatten på dem, en demonstration från vänstern där sd stod på balkongen eller tvärt om och kastade ballonger. Då hade det förmodligen varit hets mot folkgrupp. Vissa verkar inte växa upp. Tur det finns på film så de kan titta på detta fler gånger då de verkar tycka att det är kul.