måndag 27 augusti 2012

Fler fartkameror i Sverige?

NEJ! Jag skriker rakt ut när jag hör dagens förslag om att antalet fartkameror ska höjas med nästan 900 stycken i Sverige. Absolut inte! Skattebetalarnas pengar kan gå till betydligt bättre saker.
Hur många rattfyllon eller knarkpåverkade människor har kamerorna tagit?
De påstår att kamerorna gör att folk kör långammare. Ja. Vid kamerorna. Sen gasar man igen. Den kostnad dessa kameror innebär hade gett väldigt mycket poliser av kött och blod som kunde ut på vägarna. Mig veterligen är det dessutom så att ungdomar kör ihjäl sig för de kör för snabbt men gamla människor är med i mycket mer olyckor med andra inblandade för de varken ser, hör eller vet var gasen sitter. Det har hänt många gånger att man kört om någon som krampaktigt håller i ratten, sitter ända fram i rutan, kör på mittstrecket och ligger i fyrtio på åttiovägen. I deras värld går det säkert väldigt snabbt!
Trafikverket bör tänka om. Dödssiffrorna kommer aldrig bli noll om de så sätter upp en kamera per kilometer. Den mänskliga faktorn finns alltid och så länge äldre människor inte kollas kommer det aldrig bli någon skillnad. Det borde vara obligatoriskt för alla med körkort att kolla sina olika förmågor med jämna mellanrum. Har du för dålig reaktionsförmåga bör du inte längre ha ett körkort.