fredag 31 augusti 2012

Mitt Romney och oljetänket

Ibland undrar jag hur vissa saker egentligen fungerar. Jag tycker Sverige är ett fantastiskt land trots många fel och brister. Jag tycker verkligen inte som så många andra och har egna åsikter. Jag avskyr vindkraften, tycker vi ska satsa mer på forskningen om våg och lamellkraft. Miljönissarna går många gånger alldeles för långt i det de har för sig. I min värld känns det ibland som om det bästa enligt  dessa hade varit om vi gått tillbaka till häst och vagn, att alla odlat sin egen mat och gjort sina egna kläder. Jag tänker tvärtom. Fram för framtiden men vissa saker tycker jag är ok. Jag tycker det är bra att vi letar alternativa bränslen för framtiden så länge ingen blir tvingad till att gå över till det. Jag tror på en övergångsperiod.
Att höra Mitt Romney säga att han ska skapa tolv miljoner nya jobb i USA genom bland annat egen produktion av olja och kol. Ok. Vad hände med miljön?

Min syster och svåger kom hem efter nästan fyra veckor i USA och berättade att deras miljötänk var noll. De hade ätit med riktiga bestick och tallrik tre gånger. De flesta ställen använde bara engångsartiklar och allt slängdes i samma tunna. Detta är helt skrämmande för mig. Så gör man inte.

Mitt Romney berättar högljutt även att han är emot abort. Vilken värld lever han i? Vad har hänt med människors fria vilja att bestämma över sin egen kropp? Vilken tur att jag inte är amerikan för jag hade inte kunnat rösta. Obama är i mina ögon det bästa alternativet men långt ifrån bra. Hde jag bott där och framfört mina åsikter hade de flesta förmodligen tittat snett på mig.
Jag tror inte på gud i den bemärkelse de tänker, jag tycker abort är ok, jag tycker vi ska hitta alternativ till oljan och jag tycker det är bra att som USAs president ha en diplomatisk inställning till andra länder och deras ledare. När jag sesr Romney tänker jag på Stephen Kings bok The Dead Zone som handlar om en person som kan se männsikors framtid och möter den framtida Hitler.
Jag får samma vibbar av denne mannen.